„Aš ir sekmadienį ryte tiek radijo klausytojus, tiek televizijos žiūrovus informavau, kad vyksta gelbėjimo operacija, suprasdamas, kad jau tuo metu tikimybė rasti gyvus lakūnus yra labai menka“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė J. Olekas.

Kad pilotų rasti gyvų beveik nebėra vilties, J. Olekas sako supratęs jau tuo metu, kai Švedijos pilotai baigė paieškas – vėlų šeštadienio vakarą.

J. Olekas, paklaustas, ar trauksis iš posto, nurodė, kad reikia palaukti komisijų, vykdančių tyrimą dėl nukritusio orlaivio ir jo pilotų „An-2“ gelbėjimo darbų, išvadų.

„Reikia luktelti komisijų atsakymų dėl tos nelaimės. Manau, kad dabar tikrai neverta, kada dar turime jūros dugne lėktuvą ir tikrai žinome – vieną kūną, galbūt ir antrą, pradėti tokio šokio šermenų metu“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė J. Olekas.

Interpeliaciją ministrui palaikantis Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis nurodė, kad orlaivio gelbėjimo darbai paliko daug neatsakytų klausimų visuomenei:

Kodėl paieškai skirtas sraigtasparnis sekmadienį, kai paieška buvo nutraukta, buvo Marijampolėje renginyje, kur yra ir gerb. ministro rinkiminė apygarda? Vienas iš tokių klausimų, o jų yra ir daugiau, visuomenei turi būti atsakyti labai aiškiai“, - kalbėjo G. Landsbergis.

Kitas opozicijos atstovas, „Liberalų sąjūdžio“ frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius „Žinių radijui“ sakė, kad nereikia jokių komisijų išvadų dėl to, jog J. Olekas, anot jo, neprisiėmė deramos atsakomybės.

„Manau, kad nereikia jokio tyrimo, kad matytume, jog Juozas Olekas tą savaitgalį iš šeštadienio į sekmadienį kažkur ramiai ilsėjosi Marijampolės krašte, po to nematė jokios būtinybės būti įvykių sūkuryje, sėdo į lėktuvą ir išvyko posėdžiauti į Briuselį“, - kalbėjo G. Steponavičius.

Iš Geteburgo į Klaipėdą skridęs lėktuvas „An-2“ su patyrusiais pilotais lietuviais virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne. Dar po dviejų parų nustatyta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas.

Žinių radijo“ laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.