J.Olekas pirmadienį Kijeve planuoja susitikti su Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos pirmininku Oleksandru Turčynovu ir Ukrainos saugumo tarybos viršininku Valentynu Nalivaičenko. Ministras ir kariuomenės vadas Kijeve taip pat ketina susitikti su Ukrainos gynybos ministru generolu pulkininku Stepanu Poltoraku ir Ukrainos generalinio štabo viršininku generolu pulkininku Viktoru Muženko.

Lietuvos ir Ukrainos atstovai aptars saugumo situaciją Ukrainoje, Ukrainos poreikius Lietuvos ir kitų Vakarų šalių paramai reformuojant valstybės gynybos sistemą, trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados projekto pažangą, kitus bendradarbiavimo klausimus.

Antradienį J.Oleko delegacija lankysis Vakarų Ukrainos Ivano-Frankivsko srityje, susitiks su srities gubernatoriumi Olehu Honcharuku ir miesto meru Viktoru Anuškevičiumi. Viešėdamas Ukrainoje, J.Olekas taip pat dalyvaus NATO savaitės Ukrainoje atidarymo renginiuose.

NATO savaitės Ukrainoje programą organizuoja ir koordinuoja NATO gynybos koledžas ir NATO viešosios diplomatijos padaliniai Ukrainoje, bendradarbiaudami su NATO kontaktinės ambasados Ukrainoje funkcijas vykdančia Lietuvos ambasada ir Ukrainos institucijomis.