AlytusPlius.lt susisiekus su dvasininku šis įspėjo, jog bendravimas komplikuotas, ryšys nutraukiamas kas minutę.

„Situacija tokia: prasidėjo karas, užsidarė sienos, nėra skrydžių, bet, ačiū Dievui, mes saugūs, esame Betliejuje. Buvo labai sunku susirasti viešbutį, nes viskas užsakyta, yra labai daug likusių piligrimų. Laukiame žinių. Kol kas jokios informacijos. Tik girdime, kad Rumunija rūpinsis savais žmonėmis, net Vyriausybė siųs lėktuvus, lenkai lyg net karinius lėktuvus siųs, kad išgabentų piligrimus“, – kalbėjo Jiezno Šv. Arkang. Mykolo ir Jono Krikštytojo parapijos klebonas teol. Mgr. Kun. R. Bičkauskas.

Kartu su kunigu – piligrimai iš Alytaus, Marijampolės, Kaišiadorių, Vilniaus ir Kauno. „Savo akimis karo nematėme. Šeštadienį mes jau buvome nuvykę grįžimui į oro uostą, bet net iš Vilniaus mūsų oro kompanija neišsiuntė lėktuvo. Ieškojome, kur apsistoti Tel Avive, bet neradome. O vėliau ten bombardavo. Nuotraukas pažįstami atsiuntė“, – pasakojo R. Bičkauskas.

Klebonas teigė, jog bendrauja su ambasada, tačiau kol kas jokių pokyčių. „Sako, bandykite patys kažkaip kapstytis. Mes užsiregistravome, bet tyla…“

R. Bičkauskas teigė, jog panikos kol kas nėra. „Ačiū Dievui, viskas kol kas gerai. Iš vienos pusės, mes saugūs, bent taip atrodo šiai akimirkai. O kaip grįžti – kaip Dievas duos. Mes bandome ieškoti variantų per kitas valstybes. Jeigu ir yra kokie skrydžiai – viskas išgraibstyta. Tai labai neramina, kamuoja nežinomybė. Įdomu, kiek tas karas bus, kada bus saugu“, – kalbėjo klebonas.

Dėl ryšio trikdžių, trumpas pokalbis su klebonu buvo nutrauktas tris kartus.