Grėsmės šaltinis – „Dievo partija“, gerai ginkluoti Libano teroristai

Koks ryšys sieja Vladimiro Putino draugystę su Irano lyderiais, išpuoliams prieš Ukrainą tiekiamus iranietiškus dronus ir grėsmę, kad prasidėjęs karas Izraelyje gali virsti plataus masto kariniu konfliktu, kuriame dalyvaus ne tik Izraelis bei „Hamas“ teroristai, bet ir Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) bei Iranas?

Apie tai dar šių metų pavasarį kalbėjo JAV gyvenantis geopolitinių procesų analitikas, KGB užsienio žvalgybos veteranas Jurijus Švecas. Analizuodamas sudėtingą geopolitinę dėlionę jis tąkart atkreipė dėmesį į galimus scenarijus, kurie, panašu, ima virsti realybe.

Jeruzalės hebrajų universiteto profesorius Danas Orbachas portalui „Delfi“ sakė, kad juodžiausios prognozės jau pildosi. Jis taip pat teigė manantis, kad Izraelio laukia itin sunkus karas, kai su teroristais teks kautis ne viename, o keliuose frontuose.

Izraelio mokslininkas minėjo, kad situacija, kurioje šiuo metu atsidūrė jo šalis, – itin pavojinga, ją palygino su Austrijos-Vengrijos sosto įpėdinio Pranciškaus Ferdinando nužudymu, įžiebusiu I pasaulinį karą. Pasak istoriko, susidurta su situacija, galinčia inspiruoti net III pasaulinį karą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)