Kalbėdama apie tai, kokius šiais metais svarbiausius įvykius išskirtų Prezidentė Dalia Grybauskaitė, jos atstovė sakė, kad tai siejasi su kiekvieno kasdieniu gyvenimu.

„Tai, žinoma, yra posūkis energetikos srityje, užtikrinant mūsų nepriklausomumą - tai susiję su suskystintų dujų terminalu. Nacionalinio saugumo užtikrinimas - tai susiję su NATO susitikime Velse padidinta sąjungininkų parama Lietuvai. Vidinio saugumo srityje - tai kovos su korupcija, kur Lietuva pagerino savo rezultatą ir korupcijos suvokime indekse tarp ES valstybių esame 17-ti, anksčiau buvome žymiai žemiau“, -antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė V. Būdienė.

Virginija Būdienė
Prezidentės patarėja taip pat pažymėjo, kad 2014 m. buvo socialinio teisingumo gerinimo metai: Lietuva yra tarp 7 sparčiausiai augančių ES valstybių, buvo pradėtos kompensuoti pensijos, padidinta minimali mėnesinė alga, mažėjo nedarbas, pasirengta euro įvedimui. Be kita ko, V. Būdienė akcentavo, kad šiemet Lietuva mokslo pasaulyje žengė įsimintinus žingsnius - Lietuva, paleisdama pirmąjį lietuvišką palydovą LituanicaSAT-1, tapo pažangia kosmine valstybe ir buvo pastatytas Klaipėdos universiteto mokslinių jūros tyrimų laivas "Mintis".

„Taigi šitie dalykai - energetika, nacionalinis saugumas, socialinis saugumas ir mokslo pažanga yra bene svarbiausi 2014 m. įvykę (įvykiai, -ELTA)“, - neabejojo V. Būdienė.