97-ąjį gimtadienį praėjusią savaitę atšventęs V. Adamkus teigė, jog ir pats netikėjo, kad gyvenime priartės prie 100 metų.

Paprašytas įvardinti laimingiausius savo gyvenimo metus, kadenciją baigęs prezidentas V. Adamkus minėjo visus metus su pernai gegužę po sunkios ligos mirusia žmona Alma.

„Mano gyvenimas su Alma buvo tikrai gražus, prasmingas. <...> 72 metai, irgi negaliu patikėti, kad mes išgyvenome 72 metus. Jis buvo įvairus. Buvo ir sunkesnių dienų, šviesių dienų.

Bet manau, kad mes savo gyvenime, galima pasakyti, pasiekėme viską, kas yra įmanoma“, – interviu „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo V. Adamkus.

Šiame interviu V. Adamkus taip pat teigė, jog apsispręsti kandidatuoti į prezidentus jam buvo itin sunku.

„Alma buvo labai prieš. <...> To laikiausi ir aš, bet atvažiavau į Lietuvą, susitikdavau su mokslininkais, studentais, buvau tiek užspaustas, kad palūžau. Tai ir pasakiau, kad kandidatuosiu. Galiu pasakyti, kad Almai šis mano sprendimas kainavo daug ašarų“, – pasakojo kadenciją baigęs šalies vadovas V. Adamkus.

Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė

Jis įvardijo ir kuo labiausiai didžiuojasi.

„Didžiuojuosi savimi, kad man Lietuvą pavyko atvesti į NATO ir Europos Sąjungą. Tai aukščiausias pasiekimas mano gyvenime“, – pridūrė V. Adamkus.

Kadenciją baigusio šalies vadovo kasdienybę dabar pagyvina prisiminimai, bet skausmas dėl žmonos netekties yra didelis.

„Prisimenu tas šviesias valandas su Alma, jos visą laiką grįžta – darėme tą, buvome ten, dalyvavome ten. Kol kas dar viskas mintimis grįžta į ją. Sunku – atvirai pasakysiu.

Kadangi neturiu nei giminių, nei šeimos, tenka kalbėtis su sienomis. <...>

Bet nesiskundžiu – galiu padėkoti Aukščiausiajam už man suteiktą gyvenime progą pasireikšti, tobulėti. Ne kiekvienam tenka tokia laimė ir proga“, – interviu „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo kadenciją baigęs šalies vadovas V. Adamkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją