Sprendžiant pagal įraše parodytas vėliavas, į ją be daugelio kitų šalių įeina Estija, Lietuva ir Suomija bei Lenkija, praneša DELFI.lv.

Balsas už kadro žada, kad šių šalių karius „pasieks karo liepsnos ir sudegins juos ant mirties kalnų“. Latvija vaizdo įraše neminima.

Tuo pačiu metu vaizdo įrašas išleistas keliomis kalbomis, įskaitant anglų, prancūzų ir turkų.

Keturių minučių vaizdo įraše rodoma nuotrauka su 60 šalių vėliavomis. Pasak teroristų, šios valstybės yra visuotinės koalicijos prieš "Islamo valstybę" dalis.

Filmuotoje medžiagoje vyriškas balsas kalba apie JAV ir jos karines operacijas Afganistane ir Irake. Pasak islamistų, po šių operacijų kariškiai lieka suluošinti.

"Gali turėti ginklų, tačiau tavo kariams trūksta valios ir ryžto, jiems vis dar neužgiję randai dėl jų pralaimėjimų Afganistane ir Irake. Jie grįžta žuvę arba linkę į savižudybę. Daugiau nei 6 500 iš jų nusižudo kasmet", - sakoma apie JAV pajėgas.

Propagandiniame vaizdo įraše taip grasinama JAV vadovaujamos koalicijos, pramintos "velnių koalicija", sąjungininkėms, kovojančioms su "Islamo valstybe".

"Mes skaičiuojame jūsų vėliavas, kurių skaičius, kaip sako mūsų pranašas, pasieks 80, o tada karo liepsnos galiausiai jus sudegins", - grasinama "Islamo valstybės" išplatintame vaizdo įraše.

DELFI primena, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė, kad Lietuva nedalyvautų bendroje koalicijoje su Rusija prieš „Islamo valstybės“ grupuotę, kol Maskva vykdo agresyvius veiksmus Ukrainoje ir Gruzijoje.