Trečiadienis rusams prasidėjo negandomis. Ryte Rusijoje įsiplieskė dar vienas mįslingas gaisras. Krasnojarsko mieste išsidegė šaldytuvų sandėlis. Gaisro plotas siekė 7 tūkst. kv. m. ugniagesiams sunkiai sekėsi suvaldyti liepsnas, tad į įvykio vietą, kaip pranešama, atvyko ir saugumo pareigūnai. Gaisro priežastis kol kas nėra žinoma, prokurorai pradėjo tyrimą.

Rusija skelbia, kad su Ukraina besiribojančiame Belgorode į prekybos centrą pataikė sviedinys, kilo gaisras ir vienas žmogus buvo sužeistas.

Keliuose kituose Rusijos miestuose per radiją pasigirdo pranešimai apie oro pavojų, buvo raginama slėptis. Rusijos valdžia incidento nekomentavo. Šalies žiniasklaida praneša, kad pasak radijo stočių vadovų, tai buvo techninė klaida. Vis dėl to, viešumoje yra daroma prielaida, kad į radijo stotis buvo įsilaužta.

Maskvos propagandos mašina veikia įprastu ritmu

Tačiau Maskvoje propagandos mašina veikia įprastu ritmu. Čia buvo surengtas koncertas–mitingas, pavadintas „Šlovė Tėvynės gynėjams“. Anksčiau skelbta, kad minią koncerto organizatoriai rinko mokėdami po 500 rublių – maždaug 6 eurus. O studentus žadėjo atleisti nuo paskaitų.

Pranešama, kad netoli stadiono pastebėti priešlėktuvinės gynybos sistema. O kaip kitaip, jeigu ant scenos pasirodo iš bunkerio išlindęs karo Ukrainoje iniciatorius, Rusijos prezidentas V. Putinas.

Panašu, kad jo pasirodymas buvo netikėtas ir patiems koncerto vedėjams, jis pristatytas buvo tik pradėjus ūžti miniai.

„Dabar istorinėse mūsų žemėse vyksta mūšis už mūsų žmones. Mūšiuose – tokie patys kovotojai, kaip ir tie, kurie stovi čia, kartu su mumis. Jie narsiai kaunasi, mes jais didžiuojamės. Jų garbei – tris kartus valio“, – miniai kalbėjo V. Putinas.

Užfiksuota ir įdomi detalė. Kai kuriems atlikėjams teko slėpti, kad juos šildo Vakaruose gamintos striukės. Štai atlikėjas Olegas Gazmanovas užsiklijavo apie 4 tūkst. eurų kainuojančios „Prada“ prekinio ženklo striukės logotipą.

Rusai tęsia puolimą penkiomis kryptymis

Tuo metu Ukraina praneša apie naujas okupantų atakas prieš Bachmutą ir jo apylinkes.

„Po pirmojo smūgio ant kelio liko krateris. Išėjau pasižiūrėti, tada smogė dar kartą. Ant manęs krito nuolaužos, mane sužeidė, žmona rėkė. Ji buvo čia, po griuvėsiais. Neturiu žodžių. Man 68 – dabar esu benamis“, – pasakojo vienas Donecko srities gyventojas.

Trečiadienio rytą vėl buvo apšaudytas Charkivas, pranešama apie mažiausiai keturis sprogimus mieste.

Karas Ukrainoje

Okupantai tęsia puolimą penkiomis kryptimis. Rusai pagrindines pastangas į puolimą yra sutelkę Kupjansko, Lymansko, Bachmuto, Avdijivkos ir Šachtarsko kryptimis.

Popiežiaus pareiškimas

Artėjant karo Ukrainoje metinėms, popiežius Pranciškus Rusijos pradėtą karą pavadino absurdišku ir žiauriu.

„Likime šalia kankinamos Ukrainos tautos, kuri ir toliau kenčia. Paklausime savęs, ar yra padaryta viskas, kas įmanoma, kad karas būtų sustabdytas. Kreipiuosi į tuos, kurie turi valdžią tautoms stengtis užbaigti konfliktą, pasiekti paliaubas ir pasiekti taikos derybas. Tai, kas yra pastatyta ant griuvėsių, niekada nebus tikra pergalė“, – ragino popiežius.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: