Marškinėlius, ant kurių parašyta „Wilno i Lwów Polskie Będą Znów!“ (Vilnius ir Lvivas vėl bus lenkiški – lenk.) galima rasti interneto parduotuvėje CupSell.pl.

Tiesa, žmones papiktinusių marškinėlių įsigyti negalima, nes prie prekės nurodyta 0 zl kaina, o sistema neleidžia produkto įdėti į pirkinių krepšelį.

Marškinėlių pardavėju nurodomas „Wielka Polska Kibolska“, siūlantis ir „patriotines prekes“.

Pavyzdžiui, šis pardavėjas taip pat siūlo įsigyti pagalvėlę, ant kurios pavaizduotas Keltiškasis kryžius – neonacių naudojamas simbolis, ir parašyta: „Polska dla Polakow“ (Lenkija – lenkams, lenk.).

Marškinėlius su ultranacionalistiniu užrašu pastebėję lietuviai jų nuotrauką išplatino feisbuke. Užrašas sulaukė didelio žmonių pasipiktinimo.

„Lenkai velniai. Laukia progos“, – rašė vienas šia nuotrauka pasidalinęs žmogus.

Lenkijoje parduodami marškinėliai

„Lenkijoje parduodami marškinėliai su užrašu, „Lvovas ir Vilnius“ mūsų. Kokia Nausėdos reakcija?????? Jokios“, – konstatavo kitas.

„Nenustebčiau. Nuo seno dantis galanda“, – rašė dar vienas komentatorius.

Tiesa, pasitaikė ir apsidžiaugusių tokia perspektyva.

„Nebereikės į Lenkiją važinėti apsipirkti“, – feisbuke rašė vienas komentatorius.

Dalis diskutavusiųjų ragino į tai nekreipti dėmesio, nes taip esą bandoma sukiršinti lenkus ir lietuvius.

„Čia labiau panašu į sąmoningą kiršinimą ir toli gražu ne pačių lenkų iniciatyva“, – pastebėjo vienas feisbuko vartotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)