Taip jis reagavo į savaitgalį Vakarų Ukrainoje įvykusį „Dešiniojo sektoriaus“ ir vyriausybinių pajėgų konfliktą: „Dešiniojo sektoriaus“ kovotojai užblokavo įvažiavimus į Mukačevo miestą, kuriame šeštadienį kilo susišaudymas. Ukrainos parlamentaras Jurijus LucenkaPetro Porošenkos bloko teigė, kad pirminis konfliktas kilo tarp neteisėtos kovotojų grupės ir mafijos.

Z. Jedinskis socialiniame tinkle pasidalijo Piotro Andrusieczko straipsniu apie įvykius Vakarų Ukrainoje. Prie straipsnio buvo ilgas pseudonimu pasirašytas komentaras, kuriame Ukraina pavadinama spuogu.

„Ukraina lėtai tampa geopolitine mafijine-oligarchine opa ant Europos šiknos“, - rašė tow_rydzyk pasivadinęs skaitytojas.

Z. Jedinskis pasidalijo šiuo sakiniu socialiniame tinkle ir tuo papiktino konservatorių Seimo narį Mantą Adomėną.

„Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos atstovas Seime Z. Jedzinski turėtų viešai atsiprašyti Ukrainos ir ukrainiečių tautos už obscenišką, žemiausių padugnių žargonu tvoskiantį epitetą, nederamą nei Seimo nariui – išrinktam ir prisiekusiam Lietuvos atstovui, nei šiaip žmogui, pretenduojančiam bent į minimalų padorumą. Laukiame LLRA – kurių atstovas, beje, vadovauja Seimo Etikos ir procedūrų komisijai – įvertinimo. Ar tai partijai šitaip pasisakyti Ukrainos atžvilgiu yra visiškai priimtina?“, - klausė M. Adomėnas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai vadovauja Leonardas Talmontas iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos.

Pats Z. Jedinskis sako, kad M. Adomėnas veikiausiai nepasidomėjo, kad socialiniame tinkle jis parašė ne savo žodžius, o citatą.

„Matėte, kad čia ne mano žodžiai? Tai ištrauka iš komentaro“, - sakė Z. Jedinskis.

Klausiamas, ar jis sutinka su tokiu vertinimu, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas buvo nekonkretus: „Ten daug visokių komentarų, aš tiesiog įdėjau, kad žmonės susidomėtų tuo straipsniu“.

Pasiteiravus, ar jį papiktino įvykiai Ukrainoje savaitgalį, Z. Jedinskis sakė, kad jo pasipiktinimas nepadės, tačiau jis išsakė apgailestavimą, kad Ukrainoje padėtis nerimsta: „vyksta karai, revoliucija“.

„Esu sunerimęs. Tiesiog yra neigiamų pokyčių ir mūsų valstybėje: didinamos išlaidos kariuomenei, auga įtampa, čia yra problema. Tai va, aš esu dėl to labai sunerimęs“, - sakė Z. Jedinskis.

Z. Jedinskis anksčiau išgarsėjo paraginęs NATO bombarduoti Kijevą. Tuomet politikas socialiniame tinkle išsakė savo žodžius ir sukėlė pasipiktinimų audrą.

Vladimiras Putinas yra nusikaltėlis, nes leidžia lietis kraujui pietryčių Ukrainoje. Kaip kaimyninės šalies vadovas jis turėjo nedelsiant įvesti taikdariškas pajėgas tarp kariaujančių pusių. Iniciatyvą turi perimti NATO ir pradėti bombarduoti Kijevą, kad būtų priverstinai įtvirtinta taika – kaip tai buvo įgyvendinta, kai NATO bombardavo Belgradą, kad Serbija pripažintų Kosovo nepriklausomybę“, - socialiniame tinkle rašė Z. Jedinskis.