„Sveikas drauge, koks vardas? A, Mellstroy. Na, tai sveikinu. Su kuo? Su gimtadieniu ar su Kovo 11-ąja?“ – vaizdo įraše klausia berniuko prezidentas.

Vaikas jam atsako, kad su Kovo 11-ąja.

„Su Kovo 11-ąja sveikinu tave“, – sako G. Nausėda.

Kartu su informacija apie šį įrašą Delfi gavo žinių apie tai, kad kovo pradžioje Mellstroy paskelbė sumokėsiantis 2 mln. dolerių žmogui, kuris nufilmuos bet kurios šalies prezidentą, perduodantį jam linkėjimų.

„Noriu pasiūlyti minimum 2 mln. dolerių už bet kurios šalies prezidentą. Jei bet kurios šalies prezidentas, bet kurios, po...i, svarbu, prezidentas, perduos man linkėjimus, tai, bl... minimum 2 mln. dolerių“, – taip konkursą paskelbė daugybę sekėjų turintis vlogeris.

Prezidentas ir toliau dalinsis asmenukėmis

Atsakydama į Delfi klausimus prezidentūra pabrėžė, kad prezidentas viešų renginių metu visada neformaliai bendrauja su į jį besikreipiančiais žmonėmis, dažnai tai būna jaunosios kartos atstovai.

„Nepaisant to, kad vakar Nepriklausomybės aikštėje į prezidentą kreipęsis vaikas nuslėpė kokiu tikslu prašo perduoti linkėjimų savo „draugui“, prezidentas ir toliau dalinsis asmenukėmis su to prašančiais vaikais ir suaugusiais“, – teigiama šalies vadovo atstovų atsakymuose.

Anot jų, pasinaudodamas proga prezidentas kviečia jaunus žmones atskirti gėrį nuo blogio socialiniuose tinkluose, o tėvus – kalbėtis su vaikais apie žalingo socialinių tinklų turinio pavojus, mokyti juos sąmoningumo.

Į socialinius tinklus įkėlė ne vlogeris

Delfi aptiko du į socialinius tinklus įkeltus vaizdo įrašus su G. Nausėdos sveikinimu.

Abu juos įkėlė Mellstroy vardu pasivadinusios paskyros, tačiau akivaizdu, kad jos nėra baltarusių vlogerio, nes yra sukurtos visai neseniai ir turi labai nedaug sekėjų.

Informacijos apie tai, kas yra kadre matomas vaikas, Delfi rasti nepavyko, paties Mellstroy tiktoko paskyroje tokio vaizdo įrašo nėra.

Teistas už smurtą

Mellstroy pseudonimu pasivadinęs baltarusis Andrejus Burimas, praeityje pagarsėjęs ne pačiais gražiausiais dalykais.

Prieš porą metų Delfi rašė, kad tuo metu Maskvoje gyvenęs jaunas vyras tiesiogiai transliavo, kaip daužo merginos galvą į stalą Rusijos sostinėje vykusio vakarėlio metu. Vaizdo įraše matyti, kad jie dėl kažko susiginčijo, tuomet vyras paleido į darbą rankas.

Teismas jam už tai skyrė pataisos darbų ir nedidelę baudą, o jutubas panaikino jo kanalą.

Rusijoje populiarūs „trashstreameriai“ dažnai griebiasi smurto

2017 metas Baltarusijoje prieš Mellstroy pradėta byla dėl pornografijos – jo transliacijoje buvo matyti išrengtos nepilnametės, tačiau ši byla teismo nepasiekė.

Rusijos žiniasklaida vasarį rašė, kad šiuo metu Mellstroy gyvena Dubajuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)