„2 mln. eurų – tai būtų atlyginimų didinimas 15 proc. Įvertinus infliaciją ir vien šiemet kokia ji buvo, išties tai nėra didelis finansavimas. Kiti 2 mln. buvo kitoms einamosioms išlaidoms“, – Eltai teigė E. Gudzinskaitė.

„(Naujiems darbuotojams – ELTA) tikrai nepakaks. Duok dieve, ko tikimės, kad pakaktų sulaikyti esamus darbuotojus nuo to, kad jie neišeitų į kitą darbą. (…) Tikslas yra išlaikyti užpildytus etatus, sumažinti darbuotojų kaitą ir, manome, kad tas finansavimas padės to pasiekti“, – pažymėjo departamento vadovė.

Evelina Gudzinskaitė

E. Gudzinskaitė priduria, kad augantiems srautams ir darbų apimtims apdoroti įstaigoje vis intensyviau išnaudojamos informacinės sistemos, finansuojamos Europos Sąjungos (ES) lėšomis. Todėl, pasak E. Gudzinskaitės, nors gautas finansavimas nėra toks, kokio prašyta, darbuotojų atlyginimų kėlimui to pakaks.

„Per visus šituos metus tikrai nuolatos skiriame atitinkamą finansavimą, augimas buvo (…). Esame ir pasižiūrėję jų atlygių sistemą, tai, matyt, yra dar ir viduje ką, gavus finansavimą, pasikoreguoti ir užtikrinti teisingą atlyginimą pagal darbo krūvius“, – teigė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

„Labai svarbu, kad ir pati Migracijos departamento vadovybė (…) pasižiūrėtų, įsivertintų ir perskirstytų prioritetus, skiriant didžiausią dėmesį didžiausią krūvį patiriantiems žmonėms – tiems, kurie priima prašymus ir didžiausią klientų srautą“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad rugsėjo pabaigoje, derybose su VRM, Migracijos departamentas jo kitų metų biudžetui iš viso prašė skirti daugiau kaip 3,7 mln. eurų, kurių didžioji dalis – 2,21 mln. eurų – būtų skirta darbuotojų algoms.

Tuo metu 1,5 mln. eurų, buvo prašoma tęstinėms priemonėms įgyvendinti. 1,4 mln. eurų buvo numatoma skirti einamosioms išlaidoms, susijusioms su komunalinėmis išlaidomis, patalpų remontui, biuro baldams, kvalifikacijos kėlimui, teismų išlaidų ir bankų paslaugų apmokėjimui.

Dar 136 tūkst. eurų buvo planuota panaudoti prieglobsčio prašytojų teisių užtikrinimui reikalingų teisinių bei vertimo paslaugų įsigijimui. Šias paslaugas Migracijos departamentas privalo užtikrinti nenutrūkstamai.