Antradienio popietę Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje A. Butkevičius informavo, kad netrukus patenkins partietės R. Šalaševičiūtės atsistatydinimo pareiškimą.

Ministrė atsistatydinimo pareiškimą parašė po to, kai per „Žinių radiją“ prisipažino kartą, prieš dešimtį metų, gydytojui davusi kyšį. Ji taip pat buvo apklausta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kaip liudytoja dėl vieno viešojo pirkimo atliekant tyrimą Šiaulių ligoninėje.

R. Šalaševičiūtė sako nepaliksianti socialdemokratų gretų, nes davė pažadą A.Brazauskui
Rimantė Šalaševičiūtė

Iš posto besitraukianti sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė sako, kad nepaliks socialdemokratų partijos, nes yra davusi pažadą buvusiam prezidentui šios partijos vadovui Algirdui Brazauskui.

„Tikrai jokiu būdu ne (nepaliksiu), kadangi pažadėjau prieš mirtį pusei metų likus ekselencijai Algirdui Brazauskui, kad įstosiu į šitą partiją ir liksiu joje“, - antradienį žurnalistams po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi Vyriausybėje sakė ministrė.

Ji tvirtino, kad tiek išrinkta į Seimą, tiek tapusi ministre jautė socialdemokratų paramą.

Ministrė sakė, kad būdama Seimo nare toliau turės „visas galimybes“ spręsti problemas sveikatos apsaugos srityje.

„Pusantrų metų užteko, aš labai daug šioje sistemoje supratau“, - sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji teigė besijaučianti „nekaip“, tačiau nenorinti „šiandien kalbėti apie nuoskaudas“. Ministrė taip pat sakė, kad jai gaila visų pradėtų darbų.

„Visi buvo įdomūs, visi buvo geri ir naudingi Lietuvai“, - kalbėjo R.Šalaševičiūtė.

Ji tvirtino neturinti priekaištų partijos nariams.