Žmonės turi kurti taiką, o ne karą

Delfi peržvelgė V. Uspaskicho inicijuotas rezoliucijas bei klausimus EK ir aptiko, kad pernai kovą, pačioje karo pradžioje, politikas siūlė Europarlamentui konstatuoti, jog įsiverždama į Ukrainą Rusija pažeidė tarptautinės teisės principus ir paraginti EK griežtai pasmerkti Rusijos veiksmus.

Šių metų rugsėjį šis politikas pasiūlė rezoliuciją, kurioje būtų konstatuojama, kad „ginklais šio konflikto nenutrauksi, nes abi pusės yra gerai apsiginklavusios“ ir „reikia didinti žmonių savimonę, kad jie keltų sąlygas, bet kokiomis priemonėmis priešintųsi karui ir ieškotų taikos diplomatiniais keliais“.

V. Uspaskichas rezoliucijoje pasiūlė įvardinti, kad „tarptautinių institucijų, kurios turi užkirsti kelią agresijai, terorizmui, nusikaltimams bei žmogaus teisių pažeidimams, veiksmai nepasižymi kokybe“, o EK raginama finansuoti globalią švietimo strategiją, skirtą kelti žmonių savimonei, „kad žmonės mokytųsi kurti taiką, o ne karą“.

Uspaskichas: artimųjų teroristais nevadinsiu


Delfi klausiamas apie rezoliuciją, kuria būtų konstatuojama, kad karas ginklais nebus nutrauktas, V. Uspaskichas aiškino ja norintis kelti žmonių sąmoningumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)