Kaip praneša ministerija, pareigūnas vasario 27-ąją Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ davė interviu, kurio metu išsakė tikrovės neatitinkančius teiginius apie dvišalių santykių būklės priežastis, Kaliningrado tranzito modalumus bei Rusijos piliečių teises.

Lietuvos diplomatai pokalbio metu pabrėžė, kad dvišaliai santykiai tarp Lietuvos ir Rusijos dramatiškai pablogėjo dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą, vykdomų karo nusikaltimų prieš Ukrainos civilius gyventojus ir karius.

Taip pat pabrėžta, kad Migracijos departamentas turi teisę pagrįstai panaikinti užsieniečiams leidimus gyventi Lietuvoje. Nesutinkantys su Migracijos departamento sprendimais asmenys gali juos skųsti Lietuvos teismams.

A. Elkinui nurodyta ir tai, kad Lietuva laikosi prisiimtų įsipareigojimų ir užtikrina asmenų tranzitą per Lietuvos teritoriją. Krovinių vežimo per Lietuvos teritoriją kontrolė atliekama vadovaujantis Europos Sąjungos ir nacionaliniais teisės aktais. Laikinasis reikalų patikėtinis griežtai įspėtas, kad jei jo klaidingi ir klaidinantys pasisakymai kartosis, Lietuva imsis papildomų atsakomųjų priemonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją