„Civilinės sąjungos įstatymo projektas nustatytų bendruosius civilinės sąjungos teisinio reglamentavimo principus ir civilinės sąjungos įregistravimo, jos galiojimo ir nutraukimo pagrindus ir tvarką, partnerių tarpusavio turtines ir neturtines teises ir pareigas“, – praeitą savaitę spaudos konferencijoje pristatydama projektą teigė J. Sejonienė.

Taip pat, į ketvirtadienio darbotvarkę yra įtrauktas alternatyvus Civilinės sąjungos įstatymui projektas, kuriuo siekiama įtraukti „artimo ryšio“ sąvoka. Šio įstatymo iniciatorius Paulius Saudargas savaitės pradžioje Eltai teigė, kad Civilinio kodekso pataisa yra „pozityvesnė“ vienos lyties asmenų santykius reglamentuojanti iniciatyva, todėl jis ją kartu su opozicijos atstovais ketina pateikti tuo pačiu metu, kai Seimą pasieks Civilinės sąjungos įstatymo projektas.

„Kartu su Civilinio kodekso pataisomis, kurios yra įveikusios pateikimo stadiją, šis artimojo ryšio pakeitimas Civiliniame kodekse kartu kaip kompleksas kurtų alternatyvą dabar įregistruotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui“, – kalbėjo P. Saudargas.

Tuo tarpu „Valstiečiai“ praeitą savaitę tvirtino, kad valdantiesiems neatsitraukus nuo Civilinės sąjungos įstatymo bei valstybės vadovo statuso suteikimo Aukščiausios Tarybos–Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui, partija pasitrauks iš ruošiamų susitarimų dėl nacionalinio saugumo ir gynybos bei susitarimo dėl užsienio politikos.

ELTA primena, kad praeitą pirmadienį valdantieji pristatė Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Valdančiųjų teigimu, šis įstatymo projektas yra kompromisinis variantas, parengtas įsiklausius į nuotaikas visuomenėje.

Tuo tarpu šeštadienį Paulius Saudargas kartu su kitais įvairioms frakcijoms atstovaujančiais Seimo nariais įregistravo kodekso papildymo projektą, kuriuo siūloma į Civilinį kodeksą įtraukti „artimo ryšio“ sąvoką. Kodekso straipsnyje „asmens teisės į artimą ryšį pripažinimas“ taip pat siūloma numatyti, kad „artimą ryšį savaime turi šeimos nariai bei artimieji giminaičiai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją