Ji tarnybą pradės kitą savaitę ir kartu su Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų kariais dalyvaus bendruose mokymuose ir tobulins tarpusavio sąveiką.

Pirmoji JAV karių grupė į Lietuvą atvyko ketvirtadienio vakarą, pagrindinė dalis atvyks artimiausiomis dienomis, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

JAV kariai atvyksta iš 3-osios divizijos 2-ojo kavalerijos pulko, kuris dislokuotas Vilseke, Vokietijoje. Tai jau penktoji JAV sausumos pajėgų karių rotacija Lietuvoje, taip pat Estijoje ir Latvijoje bei Lenkijoje.

Kaip ir ankstesnės JAV karių pamainos, kariai bus dislokuoti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje. Jie dalyvaus bendruose kovinio rengimo mokymuose ir pratybose su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariais.

Rukloje taip pat bus dislokuota JAV karių atsigabenta technika. Įvairios paskirties šarvuotieji ratiniai transporteriai „Stryker“, šarvuotieji visureigiai HMMWV, sunkvežimiai, kt. į Lietuvą per Klaipėdos jūrų uostą, planuojama, atvyks sausio 9-13 dienomis. Iš Klaipėdos sąjungininkų karinė technika geležinkeliais bus pergabenta į Ruklą.

Lietuva atvyksiantiems sąjungininkų kariams teikia visą reikiamą priimančiosios šalies paramą – užtikrins karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę paramą.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojasi nuo 2014 metų pavasario, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, Lietuva siekia išlaikyti JAV rotacines pajėgas ir po 2015 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (901)