Moldovos delegacija lankysis Lietuvos – Baltarusijos pasienyje, taip pat Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos, skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„Pastaruoju metu abiem šalims teko dideli išbandymai. Aktyvus bendradarbiavimas su Moldova yra abipusiai svarbus ir naudingas. Remiame Moldovą jos eurointegracijos kelyje ir teikiame pagalbą tvarkantis su Ukrainos pabėgėlių antplūdžiu, taip pat aktyviai bendradarbiaujame vidaus reikalų srityje. Vizito metu kolegas iš Moldovos supažindinsime su valstybės sienos apsaugos ir policijos sistemomis, pasidalinsime savo gerąją patirtimi“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Ministrė A. Bilotaitė Moldovoje lankėsi rugpjūčio mėnesį, kur pasirašė du šalių strateginiam bendradarbiavimui svarbius dokumentus – tarpvyriausybinį susitarimą dėl bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamumu ir memorandumą dėl bendradarbiavimo vidaus reikalų sistemos srityje, skelbiama pranešime.

Prasidėjus karui Ukrainoje ir į kaimyninę Moldovą ėmus plūsti karo pabėgėliams, Lietuva viena pirmųjų pasiūlė Moldovai perimti dalį naštos – pažadėjo apgyvendinti iki 2 tūkst. Ukrainos piliečių. Į Lietuvą iki šiol perkelti 249 ukrainiečiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją