Į vieną uostamiesčio mokyklą greitosios brigada skubėjo tik prasidėjus pamokoms, medikus iškvietė mokyklos administracija.

„Atvyko brigada, randa devynerių metų mergaitę, kuri skundėsi galvos skausmu ir teigė, jog tėtis vakar vakare jai trenkė ranka į veidą“, – „LNK Žinioms“ pasakojo Greitosios pagalbos tarnybos filialo laikinoji direktorė Nijolė Dambrauskienė.

Medikai tikino pamatę, kad pradinukės veidas patinęs. Bet kai mokytojai paaiškino, kad mergaitei dar ir bloga, kilo rimtesnių įtarimų.

„Vaikai – vyriškas delnas smūgiu į galvą. Tai yra rimta trauma, juo labiau, jeigu vaikas vėmė. Tai yra vienas iš simptomų, kad yra galvos smegenų trauma“, – teigė N. Dambrauskienė.

Pradinukė atsidūrė vaikų ligoninėje, bet kokia mergaitės būklė, medikai nesiėmė komentuoti, tą daryti uždraudė nukentėjusios mergaitės motina.

Devynmetė į ligoninę paguldyta tik ketvirtadienio ryte, kai blogai pasijuto mokykloje, nors medikams pati mergaitė atskleidė, kad tėvas ją namuose mušė išvakarėse.

„Šiuo metu mes atliekame vaiko situacijos vertinimą ir aiškinamės aplinkybes, ir vertinam visus aspektus. Čia policija jau aiškinasi, kas ir kaip buvo. Tikrai negalėčiau vertinti, komentuoti. Mums šiuo metu svarbu vaiko saugumas“, – dėstė Klaipėdos apskr. Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gintarė Noliūtė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Prieš dukrą, kaip įtariama, smurtavusiam vyrui įteiktas šaukimas.

Nei mokykla, nei vaiko teisių gynėjai anksčiau apie smurtą šeimoje, kurioje be devynmetės esą auga dar du vaikai, nebuvo girdėję.

„Anksčiau vaiko teisių gynėjų pagalbos šeimai reikėjo, tačiau reaguojama buvo ne į smurtinio pobūdžio pranešimus. Iki šio įvykio informacijos apie tai, kad prieš vaiką būtų naudojamas smurtas, vaiko teisių gynėjai neturėjo“, – teigė G. Noliūtė.

Pagalba šeimai teikta pusmetį.

„Mes buvom gavę pranešimą dėl galimo vaiko teisių pažeidimo ir jį nagrinėjom“, – kalbėjo Klaipėdos apskr. Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Pranešimas, pasak jos, buvo gautas iš policijos. Bet kaip tada buvo pažeistos vaiko teisės, pareigūnai neatskleidžia.

Visą „LNK Žinių“ reportažą žiūrėkite čia: