Sodybą Klaipėdos rajone Daukmantų kaime turinti klaipėdietė Jovita pasakoja, kad blogai jos vyrui pasidarė prieš vidurnaktį. Širdis sustreikavo, vyras pradėjo dusti ir teko kviesti greitąją. Atvažiavo arčiausiai esantis ekipažas iš Priekulės.

„Jis visas prakaite, dūsta, jau sąmonę praranda, mėgina jungti deguonį, vairuotojas atnešė aparatą. Sakiau jai, kad ji visiškai neadekvati“, – LNK pasakojo klaipėdietė Jovita Dvaržeckienė.

Laimei, moteris pati yra medikė, per keturiasdešimt metų dirbo reanimacijoje.

„Kaip medikė, jos kompetencija, kiek aš supratau, tai tikrai ji nebloga. Kai įėjo į namus, klausiau jos – ką ji čia suleido (vyrui, aut. p.). Nes tą vieną ampulę šiaip ne taip nulaužė ir suleido. Ir ji man nieko nesako. Po to pasakė jau“, – kalbėjo moteris.

Sunkiausiai girtai medikei sekėsi leisti ligoniui vaistus į veną.

„Nuo jo bėga vanduo, visas prakaituoja, nespėju rankšluosčių keisti. (…) Šiaip ne taip tuos vaistus suleidom. Pati jau suleidau, nes jai – nebeišėjo“, – LNK pasakojo klaipėdietė J. Dvaržeckienė.

Kad greitosios darbuotoja girta suprato ne tik ligonio artimieji, bet ir pats ligonis. Ir ne tik lėti judesiai, bet ir alkoholio tvaikas medikę išdavė. Neištvėrę to, kas vyksta, gelbėti tėčio vaikai iškvietė kitą greitosios ekipažą. Į sodybą kartu atvyko ir policijos pareigūnai.

„Patikrino ir alkotesteris parodė, kad greitosios medicinos pagalbos darbuotoja yra tikrai neblaivi. Jai nustatytas daugiau nei 3,5 promilių girtumas“, – LNK sakė policijos atstovė Asta Kažukauskienė.

Visiškai girtos medikės kolegos pensininką išvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur vyras ir gydomas.

Klaipėdos rajono gyventojai negali patikėti. Sako, kad yra girdėję, jog tokios promilės – mirtina dozė.

„Iškviesčiau policiją tokiu atveju“, – sakė viena gyventoja.

Kitas teigė, jog šis atvejis tiesiog baisus.

„Čia turi gydyti, o ne save gydyti“, – kalbėjo kitas Klaipėdos rajone gyvenantis vyras.

Sunkiai apgirtusios medikės darbdavys – Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Petras Serapinas nenori veido rodyti. Bet sako, kad apie medikės girtavimą buvo žinota. Dėl ji net buvo darbo netekusi. Nors greitosios pagalbos skyriuje iš viso dirba apie 30 metų.

„Dėl tų pačių problemų, šalių susitarimu, buvo išėjusi iš darbo. Grįžo balandžio mėnesį, kai pati pateikė įrodymų, kad ji tikrai nevartoja ir penkis mėnesius problemų neturėjom“, – sakė P. Serapinas.

Dabar medikė teko nušalinti nuo pareigų. Nesuvokiama ir tai – kaip greitosios vairuotojas pas ligonį vežantis girtą kolegę to, esą, nepastebėjo. Bent taip jis aiškino vadovybei.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: