Apie karą Ukrainoje, grėsmes ir kitus susijusius klausimus B. Hodges kalbėjo interviu su pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ atstovais.

„Situacija Ukrainos pajėgoms šiuo metu yra labai sudėtinga, tačiau sakyčiau, kad ji yra labai sudėtinga ir Rusijai. Mes lygiaverčiai skaidriai tos pusės nematome ir negalime būti tikri, kas ten vyksta, bet manau, kad Rusijos ekonomika yra didžiulėje įtampoje. Nemanau, kad labai daug rusų iš tiesų nori jungtis į armiją ir būti siunčiami kovoti prieš ukrainiečius.

Be to, faktas, kad Putinas ką tik nužudė Navalną, yra priminimas, kaip smarkiai Kremlius bijo savo pačių visuomenės“, – sakė buvęs aljanso sausumos pajėgų Europoje vadas.

Jis taip pat akcentavo, kad, praėjus 10 metų nuo karo pradžios, Rusija kontroliuoja mažiau nei 20 procentų Ukrainos, o jų sausumos pajėgų praradimai yra taip pat didžiulia.

„Manau, kad per šiuos, 2024-uosius metus, Ukraina stabilizuos fronto liniją. Nemanau, kad jie gali bandyti vėl kontratakuoti, bet manau, kad jie stabilizuos fronto liniją tam, kad įgautų laiko daliniams atstatyti ir naujiems vienetams suformuoti. Taip pat – sustiprinti pajėgumus atremti rusų dronus. Nė viena pusė negali nukauti kitos: nei rusai ukrainiečių, nei atvirkščiai. Taigi, šiais metais vyks pramoninė konkurencija“, – įvertino B. Hodgesas.

Didžiausia Vakarų klaida

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)