Kiek anksčiau vakare apie pergalę pranešęs G. Nausėda Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 1816 iš 1895 apylinkių, už G. Nausėdą balsavo 75,55 proc. rinkėjų. Tuo metu prieš penkerius metus – 2019 m. prezidento rinkimų antrajame ture šalies vadovas surinko 65,68 proc. balsų.

Kaip ir 2019 m., antroje vietoje liko konservatorių kandidatė I. Šimonytė, sulaukusi 22,92 proc. palaikymo. Praėjusių rinkimų antrajame ture už politikę balsavo 33,04 proc. piliečių.

Šiek tiek anksčiau sekmadienio vakarą pralaimėjimą pripažinusi I. Šimonytę pasveikino antrai kadencijai perrinktą G. Nausėdą.

Sekmadienio rytą šalies vadovo socialinėje paskyroje pasirodė įrašas su kvietimu kartu stebėti rinkimų rezultatus.

„Kviečiu visus su draugais ir artimaisiais kartu laukti rinkimų rezultatų Prezidento rūmų kieme su fontanu ir parke! Tiesiogines transliacijas galėsime stebėti ekranuose, tad pasikvieskite kompanijos, pasiimkite ko reikia piknikui ir – iki pasimatymo!“, – rašė prezidentas.

VRK reaguodama į įrašą rekomendavo žinutę pašalinti. Tačiau Prezidentūra padėkojusi už rekomendaciją – tą padaryti atsisakė.

Kaip Eltai teigė VRK pirmininkė Lina Petronienė, pasibaigus rinkimams komisija vertins šią situaciją.

ELTA primena, kad nuo vidurnakčio šalyje yra įsigaliojęs agitacijos draudimas, kuris tęsėsi iki kol sekmadienio vakarą baigsis balsavimas šiuose rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)