„Šiandien kreipiausi į švietimo, mokslo ir sporto ministrą Gintautą Jakštą su pastebėjimais dėl „Gyvenimo įgūdžių ugdymo“ programos. Susipažinus su ja, įspūdis buvo (švelniai tariant) nekoks. Tačiau nenoriu daryti išankstinių išvadų, kol nėra gautas ministerijos atsakymas“, – antradienį feisbuke prisipažino parlamentaras.

Paprašytas pakomentuoti, kas konkrečiai jam sukėlė įtarimų, politikas prakalbo apie išplautas šeimos, meilės bei lyties sąvokas.

„Mano nuomone, čia visiškai eliminuota šeima. Šeimos nėra. Mano giliu įsitikinimu, tą atitinkamai ir Konstitucija sako, kad už vaikų auklėjimą atsako tėvai. Dabar valstybė bando perimti visas atsakomybes“, – Eltai teigė A. Ažubalis.

„Apie meilę iš viso nėra nieko nėra. O jei ir užsiminta apie ją, tai tik ten kur aprašomas lytinis potraukis, kontracepcija ir t.t. Aš manau, kad meilė yra šis tas daugiau“, – teigė parlamentaras, pridurdamas, kad, jo požiūriu, programa nėra subalansuota.

„Gal ji galėtų būti neprivaloma. Gal tėvai, globėjai galėtų rinktis“, – tarsi pasiūlymą Švietimo ministerijai pametėjo A. Ažubalis.

Pastaruoju metu netyla diskusijos dėl nuo rugsėjo 5, 7 ir 9 klasėse atsiradusios gyvenimo įgūdžių pamokos. Rugsėjo pradžioje socialiniuose tinkluose imta dalintis netikru dokumentu, kuriame buvo rašoma, kad naujojoje gyvenimo įgūdžių pamokoje moksleiviai bus mokomi lytiškumo „pagal LGBT ideologijos standartus“.

Nors Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) iškart pranešė, kad socialinėje erdvėje plintantis dokumentas neturi nieko bendro su tikruoju programos turiniu, dalis savivaldybių merų išreiškė kritiką ir nepasitikėjimą startavusia pamoka.

Nuo rugsėjo mokyklose pradėjus diegti atnaujintą ugdymo turinį, vis dar laukiama virš 10 naujų vadovėlių. Leidyklos pasiryžusios atnaujinti 94 vadovėlius 1–12 klasėms bei parengti 52 naujus vadovėlius.