Gynybos politikos ekspertas Aleksandras Matonis sako, kad  tai reiškia, jog kova prieš Rusijos remiamą teroristinį judėjimą persikėlė į visiškai kitą etapą. Gynybos politikos ekspertas mano, kad Ukrainai jis nebus pats palankiausias.
 
„Mūšis mieste yra vienas nedėkingiausių dalykų modernioje karyboje. Besiginantieji įgyja daugiau galimybių gintis ir padaryti puolančiąją pusę pažeidžiamesnę. Antras dalykas, stebėdami konfliktą Rytų ir Pietryčių Ukrainoje, mes matome, kad iki šiol teroristai nesibodėjo labai dažnai įsikurti: įkurti savo ugnies taškus, savo vadavietes civilių gyvenamose vietose“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Matonis. 
Aleksandras Matonis

 
Jo tikinimu, šis etapas pareikalaus didesnių sąnaudų iš Ukrainos kariuomenės pusės ir saugumo pajėgų bei civilių gyventojų gyvybių.
 
Pašnekovo tikinimu, Vakarų Europa šioje situacijoje nėra tokia kritiška Rusijos atžvilgiu, kokia turėtų būti. Vokietija ir Prancūzija turi kontraktus su Rusija.
 
„Jeigu jie (prancūzai, red.) gamintų kruizinį ar sanitarinį laivą, tai ir būtų sanitarinis laivas. Tuo tarpu to laivo, net ir be ginkluotės, konfigūracija yra skirta tik tam, kad talpintų savyje sraigtasparnius ir šarvuotą techniką, kuri gali būti desantuojama į krantą.“
 
„Derėtų įvardinti ir nemažus, gynybinius kontraktus, kuriuos šiuo metu vydko ir ta pati Vokietija. Tai yra daugiamilijoninis milžinės ginkluotės gamintojos kontraktas. Ja remiantis Rusijoje sukurtas milžiniškas kariuomenės rengimo treniravimo centras. Kitaip tariant, vokiečiai moko Rusiją kariauti potencialiai prieš NATO valstybes. Ta technologija yra perduodama“,  - teigė A. Matonis.
 
Italijos ginkluotės gamintojai taip pat yra sudarę kontraktus su Rusija, patikino specialistas.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.