„Dėl ateinančių Prezidento rinkimų 2024 m. diskusijos įsibėgėja. Tai pasikartosiu dar kartą, kad po antros kadencijos pabaigos pasitraukiau iš aktyvios politikos. Viešoje erdvėje išliksiu ir retkarčiais pasisakysiu įvairiais aktualiais klausimais.

Teisės į nuomonės turėjimą man niekas negali uždrausti. Visiems palaikytojams dėkoju už supratimą. O visiems nemylėtojams – nusiraminkite ir nekrūpčiokite“, – feisbuke pirmadienį rašė D. Grybauskaitė.

Pastaruoju metu dažniau politines aktualijas komentuojanti ir valdančiuosiuos sukritikavusi D. Grybauskaitė kai kuriems politikams ir apžvalgininkams sukėlė įtarimų, kad ji gali planuoti vėl kandidatuoti 2024 m. Prezidento rinkimuose. Jos pavardė, kaip galimos kandidatės, buvo populiari ir visuomenės apklausose. Delfi užsakymu atlikta apklausa parodė, ką gyventojai norėtų matyti prezidento poste, jei rinkimai vyktų jau šį savaitgalį. Pirmoje vietoje – dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda. Už jį balsuotų kiek daugiau nei šešiolika su puse procento apklaustųjų. Antroje lentelės vietoje – kadenciją baigusi prezidentė D. Grybauskaitė. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Landsbergis atsikirto Grybauskaitei: anksčiau klausimų kažkodėl nekėlė ir viskas tiko

Konservatorių pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį atsikirto kadenciją baigusiai prezidentei D. Grybauskaitei, jai pareiškus, kad Kaliningrado tranzito klausimu Lietuvos politikai šoka kinkadrebio partiją politiniame balete.

Ministras buvusios valstybės vadovės pavardės neįvardijo, tačiau nėra abejonių, kad kalbėjo apie ją. „2014 metais Rusijai okupavus Krymą, pirmą kartą užpuolus Ukrainą, buvo įvesta sankcijų, bet jokie sankcijų režimai nebuvo taikomi tranzitui per Lietuvos, Lenkijos ir kitų ES valstybių teritoriją, nepaisant to, kad tuomet valstybei vadovavo žmonės ir Vadovų Taryboje sėdėjo kiti žmonės, kurie dabar turi apsčiai nuomonių apie įvairius visokius klausimus, bet tuomet klausimų kažkodėl nekėlė ir viskas tiko“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)