D. Grybauskaitė kalbėdama „Lietuvos radijui“ džiaugėsi, kad Pietų Korėjos Prezidentas Moon Jae-Inu pasiūlė susitikti, nes, D. Grybauskaitės nuomone, taip yra parodomos atskiras dėmesys Lietuvai.

Prezidentė teigė, kad Lietuvą su Pietų Korėja sieja vis tampresni ryšiai - per pastarąjį penkmetį šalių prekyba išaugo net 5 kartus. Todėl, įvertinus Lietuvos investicijas į gyvybės mokslus ir lazerius, kurie yra žinomi ir paklausūs Pietų Korėjoje, bendradarbiavimo erdvę reikia dar labiau plėsti.

Kartu D. Grybauskaitė atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuva ir Pietų Korėja susiduria su panašiais globalaus saugumo iššūkiais. P. Korėja, pasak Prezidentės, turi išgyventi sudėtingą geografinę padėtį ir kaimyną. „Turime labai daug bendrų ir spręstinų problemų, kurias reikia aptarti ir kur galime vieni kitiems padėti“, - aiškino šalies vadovė.

P. Korėjoje D. Grybauskaitė taip pat susitiks su elektronikos koncerno „Samsung“ vadovais, su kuriais kalbėsis apie investicijų ir verslo plėtros galimybes mūsų šalyje.

„Susitikime su „Samsung“ vadovais pristatysiu naujausią informaciją apie Lietuvos potencialą. Mes tikrai suinteresuoti, kad „Samsung“ plėstųsi Lietuvoje ir savo investicijomis, ir paslaugomis. Lietuva atrodo neblogai, mes užimame 16 vietą pagal verslo sąlygas Pasaulio banko tyrime. (...) Taigi kviesiu „Samsung“ rinktis Lietuvą ir plėtrą Lietuvoje“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Taip pat Prezidentė galimybę susitikti su kitų šalių vadovais išnaudos kalbant apie Lietuvą ir Europą dominančius klausimus bei globalų saugumą.

„Kelionė lyg ir į olimpiadą, bet šalia yra labai daug potencialo ir galimybių įspręsti daug kitų klausimų“, - apibendrino šalies vadovė.

Žiemos olimpinės žaidynės vyks jau 23-iąjį kartą. Šiemet 15 sporto šakų varžysis 3000 atletų iš 95 pasaulio šalių. Jie kovos dėl 102 medalių komplektų.

Lietuvai žiemos olimpiadoje atstovaus 9 sportininkai: 4 biatlonininkai, 3 slidininkai ir 2 kalnų slidininkai. Kol kas nepriklausomos Lietuvos istorijoje dar nė vienam sportininkui nėra pavykę laimėti medalių žiemos olimpiadoje.