„Labai norėčiau, kad (...) atskaitomybė ir kontrolė skaidrumo būtų griežčiau įgyvendinama – ypač EP“, – žurnalistams antradienį sakė D. Grybauskaitė.

„Manau, kad šis šokas, kurį matome dabar, iš tiesų didele dalimi daro gėdą visai Europai, visoms institucijoms meta šešėlį, todėl labai svarbu, kad reformos dėl didesnės atskaitomybės ir tų sprendimų priėmimo įgyvendinimo būtų kuo greičiau priimtos, galbūt net iki šių metų pabaigos, – ragino ji. – Labai linkėčiau, kad EP suskubtų tai padaryti“.

Belgija pateikė kaltinimus keturiems įtariamiesiems, įskaitant europarlamentarę Evą Kaili, vykdydama tyrimą dėl įtarimų, kad pasaulio futbolo čempionato šeimininkas Kataras dalijo pinigus ir dovanas, siekdamas daryti įtaką ES politinėms diskusijoms.

Belgijos prokurorai sakė, kad vieno įtariamojo namuose rasta 600 tūkst. eurų, vieno Europos Parlamento nario bute – 150 tūkst. eurų, o viešbučio kambaryje lagamine – keli šimtai tūkstančių eurų.

Graikijos socialistė ir viena iš Europos Parlamento pirmininkės pavaduotojų E. Kaili buvo sulaikyta penktadienį. Vėliau pareigos iš jos buvo atimtos. Europarlamentarės advokatas teigia, jog ji laikosi pozicijos, kad yra nekalta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją