Buvęs Lietuvos ambasadorius Rusijoje, Maskvoje, Remigijus Motuzas DELFI TV laidoje „Iš esmės“ svarstė, kad I. Liepa savo pasisakymais galbūt norėjo pasiekti kuo daugiau vaidmenų Didžiajame Maskvos operos ir baleto teatre, nes jame yra itin didelė konkurencija.

„Maskvoje yra labai daug kultūros įstaigų, labai daug teatrų ir demokratiškų, ir kitokių. Man tuos penkerius metus dirbant Maskvoje pajutau, kad Didysis Maskvos operos ir baleto teatras yra toks labiau valdžios simbolis, ten lankosi delegacijos, mėgsta ir prezidentas, ir vyriausybės nariai atsivesti savo delegacijas. Ir turbūt yra didelis prestižas šokti, dainuoti ar būti menininku tame teatre. 

Bet prisipažinsiu, kad per penkerius metus, nors dažnai būdavau su delegacijomis teatre, labai mažai mačiau Ilzę Liepą tuose pasirodymuose. Ir manyčiau, kad tas jos pasisakymas, kad tie Vakarai tokie yra kažkokie kitokie ir negeri, su netikromis vertybėmis yra šiek tiek susiję ir su konkurencija. 

Žinoma, dabar yra šiek tiek mažiau artistų iš Vakarų, bet tuo metu madinga būdavo, kad kiekviename spektaklyje šoktų, dainuotų ar pagrindinį vaidmenį atliktų atlikėjas iš užsienio valstybės. Tai manau, kad jos pasisakymas buvo inspiruotas šiek tiek ir dėl to“, – kalbėjo R. Motuzas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)