Problema, su kuria susiduria ši išskirtinė mokykla, yra finansai. Nuo 2020 m. juos kuruoja Kauno miesto savivaldybė bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Kauno miesto savivaldybė, Tarybos sprendimu, 2020 m. spalio mėnesį mūsų atsisakė ir tas teises norėjo perleisti Vyriausybei. Nuo to prasidėjo bendradarbiavimas su visomis valdiškomis institucijomis, kuris dabar yra aklavietėje. Taip yra jau ketvirti metai ir kuo toliau, tuo situacija labiau aštrėja“, – konstatavo R. Žilaitis.

Vienas iš investicijų reikalaujančių mokyklos objektų yra bendrabutis. Šioje mokykloje mokosi 280 vaikų, iš kurių 73 yra iš Kauno miesto bei rajono, visi kiti – iš 19 kitų Lietuvos miestų.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Eglės Andriuškienės teigimu,  tokio pobūdžio mokyklų svarba, steigimas, išlaikymas ir plėtra – neabejotina.

„Tačiau būtina pabrėžti, kad tai valstybės lygmens klausimas“, – teigė E. Andriuškienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)