Į Čagčaraną septynių narių islandų komanda atvyko su savo patruliavimo įranga – dviem patobulintais visureigiais. Prieš misiją islandų mobilios ryšio ir stebėjimo grupės nariai (MRSG) ruošėsi šešias savaites Norvegijos kalnuose, taip pat pačioje Islandijoje.

Visi atvykusios komandos nariai yra civiliai. Šios grupės sudėtyje yra gaisrininkas, vairuotojas, paramedikas, inžinierius, mechanikas.

Islandija, vienintelė kariuomenės neturinti NATO narė, aljanso vadovaujamose taikos palaikymo ir humanitarinėse misijose dalyvauja nuo 1994 m. Islandijos atstovų dalyvavimą tarptautinėse operacijose koordinuoja prie Užsienio reikalų ministerijos įkurtas Islandijos atsako į krizes centras (angl. Iceland crisis response unit). Į misijas Islandija siunčia civilius savanorius. Islandijos vyriausybei priėmus sprendimą dalyvauti tarptautinėje operacijoje, Atsako į krizes centras kreipiasi į piliečius, daro jų atranką ir taip suformuoja komandą.

Atrinkti žmonės apmokomi, jiems suteikiami kariniai laipsniai. Visi atvykę į Čagčaraną islandai yra ginkluoti ir dėvi uniformas.

Daugelis iš atvykusiųjų islandų savanorių jau yra dalyvavę tarptautinėse operacijose Bosnijoje ir Hercegovinoje, Kosove. Šiuo metu Islandija turi savo atstovus Olandijos vadovaujamoje provincijos atkūrimo grupėje, taip pat Irake – NATO mokymo misijoje.