Socialdemokratų partijos Raseinių skyriaus nariai penktadienį nusprendė siūlyti kandidatu vienmandatėje apygardoje kelti rajono tarybos narį, buvusį merą, šiuo metu ūkininkaujantį Edmundą Jonylą. Jis slaptame balsavime įveikė parlamentarą.

„Persvara buvo nedidelė. Abu – stiprūs žmonės. Vienas - Seimo narys, kitas – buvęs meras“, - DELFI sakė skyriaus pirmininko pavaduotojas Modestas Klikna.

Kaip jau buvo skelbta, G. Mikolaitį iš kandidatų į Seimą sąrašo išbraukė ir šeštadienį posėdžiavusi Socialdemokratų partijos taryba.

Pats parlamentaras galimo kandidatavimo rinkimuose ir tolesnės politinės karjeros nepanoro komentuoti, iš pradžių pasiteisinęs, kad bendrauja su rinkėjais, o vėliau pareiškęs, kad apskritai nenori šia tema kalbėti.

Į skandalą G. Mikolaitis šiemet įsivėlė, kai balandį per Vyriausybės ataskaitos pateikimą Seime nuo jo sklido alkoholio kvapas. Vėliau jis tvirtino tądien buvęs blaivus, tačiau esą padaugino iš vakaro, todėl pasijuto blogai ir elgėsi neadekvačiai.

Netrukus parlamentaras ne tik viešai atsiprašė, bet ir pareiškė atsisakantis politiko karjeros. Jau kitą dieną po incidento jis pasitraukė iš Socialdemokratų partijos Raseinių skyriaus pirmininko pareigų. Tačiau skyriui sprendžiant, ką kelti kandidatu, G. Mikolaitis neatsisakė pretenduoti dalyvauti rinkimuose.

Seimo etikos sargai kritikos jam pažėrė ne tik dėl tokio elgesio, bet ir dėl poilsio Maltoje plenarinių posėdžių metu. Seime buvo užfiksuota, kad tuo metu jis dalyvavo posėdyje ir net kelis kartus balsavo.

Užpernai G. Mikolaitis netoli Raseinių sukėlė avariją, per kurią buvo sužalotas jo bendrakeleivis, ir iš įvykio vietos pasišalino. Už tai parlamentarui buvo skirta 3 tūkst. Lt bauda.

Kadangi partijos kolegos nepanoro Seimo nario matyti kandidatų sąraše, norėdamas išsaugoti mandatą jis galės dalyvauti rinkimuose savarankiškai. Tačiau tam visų pirma reikia surinkti bent 1 tūkst. rinkėjų parašus.