Nauja Rusijos kariuomenės taktika

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos dėstytojas, ginkluotės ekspertas A. Plokšto tinklalaidėje „Patrulio bazė“ papasakojo apie prieš kelias savaites Ukrainos karo fronte įvykusį mūšį, kuris sėkmingas buvo Rusijos kariuomenei. Ir jeigu tokia iki šiol nematyta taktika bus naudojama ir toliau, tai dar stipriau pakeis karo lauką, sakė A. Plokšto.

„Ten keturi 4 pėstininkai, padedami komandos dronų užėmė ukrainiečių apkasus. Besiginančių ukrainiečių buvo 12. Mūšio pabaiga – 7 žuvę ukrainiečiai, 5 pabėgo. Ir ten buvo taip, kad rusai pirmą kartą parodė, kaip jie sujungė visus tris elementus: žvalgybiniai dronai, dronai kamikadzės ir ryšys su savo pėstininkai, kurie atakuoja.

Pėstininkai tik užėmė apkasus, jie šiek tiek susišaudė iš tolo, bet labiau tam, kad pamatytų ukrainiečių pozicijas. O po to visus vieną po kito išnaikino dronais savižudžiais. Tai jeigu tokia taktika bus toliau tęsiama, o normalioje kariuomenė pasiteisinusi taktika yra įprastai priimama, tai keičia iš esmės mūšio lauką“, – pabrėžė A. Plokšto.

Ukrainiečiai, pasak jo, jau pripažįsta, jog prarado persvarą dronų karo prasme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)