„Nėra jokio netikėtumo, – ketvirtadienį feisbuke rašo A. Veryga. – Apie galimą valdančiųjų ir darbiečių susitarimą dėl V. Gapšio visi kalbėjo jau tą dieną, kai vyko balsavimas dėl P. Gražulio. Šiandien tie spėjimai tik pasitvirtino. Darbiečiai, matyt, dalyvavo balsavime išmetant Tėvynės sąjungos politikus nuolat kritikavusį ir jiems įgrisusį Seimo narį, sutarę, kad už tai valdantieji nepalaikys už korupcinį nusikaltimą nuteisto Seimo nario mandato panaikinimo“.

A. Veryga įraše pabrėžia, kad ne už galimą svetimo mygtuko paspaudimą (kaip buvo P. Gražulio atveju – Delfi), o už korupcinį nusikaltimą.

„Tėvynės sąjungos atstovai dėl šiandieninio sprendimo dar turėjo įžūlumo apkaltinti opoziciją. Ir šiandien jau nebuvo skambių pasisakymų apie tai, kad Seimas išlaikė egzaminą. Nes valdantieji laiko tik tuos egzaminus, kurių klausimus žino iš vakaro. O ir kaip mesi iš Seimo tą, kurį teisė už ryšius su koncernu, su kuriuo dabartinis valdančiųjų pirmininkas galimai kelis kartus derino savo partijos rinkimų programą“, – rašė valstietis.

Apkaltino vieni kitus

Po balsavimo dėl apkaltos kalinčiam V. Gapšiui, kuris leido jam išsaugoti mandatą, Seimo opozicija ir valdantieji apsikeitė kaltinimais.

Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė darė prielaidą, kad apkaltos V. Gapšiui nepalaikė valdantieji.

„Aš nežinau, ar įmanoma tuos moralinius principus, moralinius plintusus pramušti dar žemiau, ką jūs ką tik šiandien padarėt“, – vertino Seimo narė.

Kreipdamasis į parlamentarus Seimo konservatorius Andrius Vyšniauskas tarė: „Gėda.“ Jis aiškino, kad V. Gapšio mandato nepavyko panaikinti dėl opozicijos kaltės: esą Seime buvo 70 valdančiųjų (3 serga), kurie buvo už, kas reiškia, jog „už“ balsavo tik trys ar keturi opozicionieriai. „Ta atsakomybė yra opozicijos pusėje“, – sakė A. Vyšniauskas, o salėje skambėjo šūksniai „ne“.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ketvirtadienį po pietų išplatino pranešimą, kad valdantieji šios kadencijos Seimą Lietuvos piliečių akyse diskreditavo galutinai.

„Nematydami kitos išeities iš šios kritinės situacijos ir racionaliai vertindami valstybės galimybes sutaupyti biudžeto lėšų, raginame Seimą inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus kartu su Europos Parlamento rinkimais 2024 m. birželio 9 d.“, – rašoma Seimo nario Vytauto Bako pasirašytame pranešime, kurį partija išplatino savo feisbuko puslapyje.

Delfi primena, kad pirmadienį slaptame balsavime 86 parlamentarams balsavus „už“ mandato neteko Petras Gražulis. Per apkaltą netekęs mandato politikas dešimčiai metų prarado galimybę kandidatuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)