Apie tai jis antradienio vakarą paskelbė savo feisbuko paskyroje. N. Cesiulis teigia, kad iš Veterinarijos tarnybos gavo žinių, jog kiškio gyvenimas sutrumpėjo dėl į orą išsiskyrusių teršalų.

„Prisimenate tą negyvą zuikį? Ką tik neoficialiai gavau žinią iš Veterinarijos tarnybos, kad zuikis greičiausiai nugaišo dėl šio gaisro sukeltų padarinių, specialistai pasakojo suradę suodžių. Toliau bus aiškinamasi dėl sunkiųjų metalų. Jei tai bus patvirtina oficialiai – liūdna bus ne tas žodis“, – feisbuke rašė N. Cesiulis.

Alytaus miesto meras nepraleido progos ir dar kartą įgelti centrinei šalies valdžiai už pavėluotą dėmesį gaisro alinamam šeštam pagal dydį Lietuvos miestui.

„Žinau, kad visi laukiate naujienų, nors ne visos jos tokios, kokias norisi girdėti. Bet geriau karti tiesa, nei saldus melas. Nes tada aišku, kas yra kas. Taigi situacija geryn ir šviesyn, BET gaisras dar neužgesintas. Vis atsiranda židinių, nes padangos smilksta taip, kad kiaušinienę gali kepti. Ir taip rūkstam, nuodijamės jau lygiai savaitę. Po savaitės ir dienos, rytoj, Seimo Aplinkos apsaugos komitetas surengs neeilinį posėdį dėl mūsų gaisriuko. Ačiū už kvietimą. Tačiau.

Esu ne tik meras, bet šiuo metu – ir operacijų centro vadovas. Gerbiamieji Seimo nariai, važiuoti iki jūsų ir atgal – 3 valandos. Dar kelios – pas jus, iš viso 5. Kadangi Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad gaisras užgesintas, o mes renkam šiukšles, tad man tos 5 valandos yra labai brangios – galime tikrai daug per jas padaryti. Vietoj pasėdžio kabinete kviečiu rytoj geriau atvykti pas mus į talką. Grynas oras – plaučiams pravėdinti, sportas – sveikata, ne darbas – o vienas malonumas. O besitvarkydami ir patys viską pamatysit“, – parlamentarus ironiškai kvietė socialdemokratas.

Ugniagesiai nemokamai paprašė baseino

Savo įraše N. Cesiulis taip pat pasidalijo ir pragariškoje gaisravietėje septintą dieną plušančių ugniagesių nuotaikomis. Jo teigimu, pareigūnai paprašė mėnesinio abonemento į miesto baseiną.

„Šiandien vakare prieina prie manęs ugniagesiai. Sako: „Mere, mums nereikia nieko daug, bet kai baigsis šita velniava, ar galėtumėme kokį mėnesį pasimaudyti miesto baseine nemokamai?“, – pareigūnų prašymu pasidalijo N. Cesiulis.

Jis pridūrė, kad ugniagesių premijoms aukos plaukia ne tik iš Alytaus, bet ir iš visos Lietuvos gyventojų. Mero teigimu, šiam tikslui jau suaukota daugiau nei 5000 eurų.

„Paskutinį kartą, kai tikrinau, savivaldybės sąskaitoje, kur žmonės aukoja norėdami jums atsidėkoti, – 5899 eurai. Ir skaičiai auga. Kas po eurą, kas po du, mačiau, ir 500 pervedė“, – rašė jis.

DELFI primena, kad Alytaus miesto savivaldybė antradienį savo feisbuko paskyroje paskelbė, kad vis daugiau gyventojų kreipiasi į savivaldybę norėdami skirti lėšų gaisro metu dirbusių ir iki šiol gaisravietėje plušančių ugniagesių premijoms.

Kaip rašoma savivaldybės socialinio tinklo paskyroje, tam specialiai buvo atidaryta banko sąskaita.

„Alytaus miesto savivaldybė sulaukia vis daugiau skambučių ir elektroninių laiškų iš alytiškių, norinčių skirti lėšų Pramonės rajone gaisrą jau septintą dieną gesinantiems ugniagesiams gelbėtojams premijuoti ar ekstremalios situacijos padariniams likviduoti.

Atsižvelgdama į gražią alytiškių iniciatyvą, Alytaus miesto savivaldybė Šiaulių banke atidarė paramos lėšų sąskaitą LT467181200002130487, į kurią visi norintieji gali pervesti lėšų ugniagesiams premijuoti ir ekstremalios situacijos likvidavimo išlaidoms apmokėti“, – rašoma Alytaus miesto savivaldybės socialinio tinklo paskyroje.

Savivaldybė nurodo, kad norintieji lėšas skirti įvykio vietoje dirbusių pareigūnų premijoms, mokėjimo paskirties eilutėje nurodytų „Ugniagesiams premijuoti“. Jeigu norima finansiškai prisidėti ne tik prie išmokų ugniagesiams, savivaldybė mokėjimo paskirties eilutėje prašo nurodyti „Ekstremalios situacijos likvidatoriams premijuoti“ arba „Ekstremaliai situacijai likviduoti“.

Gaisras, kurio plotas siekia apie 3 tūkst. kvadratinių metrų, padangų perdirbimo įmonėje kilo praėjusio trečiadienio naktį.