„Mano vertinimu, tai yra stiprus pranešimas ir, manau, tinkamas dešimtmečiui įvertinti. Bet turbūt svarbiau yra netgi ne tas dešimtmečio ir pasiekimų įvertinimas, bet gairės į ateitį“, - Seime po metinio prezidentės D. Grybauskaitės pranešimo sakė konservatorių lyderis.

G. Landsbergis teigiamai vertina prezidentės išsakytą mintį, kad negalima atsitraukti nuo dabartinio požiūrio į Rusijos vykdomą politiką, taip pat pagalbos Ukrainai ar Astravo elektrinės klausimo. Pastaruosius klausimus D. Grybauskaitė reflektavo būsimajam prezidentui Gitanui Nausėdai.

„Tai yra išties labai raudonos linijos, kuriomis turbūt ji ir mes visi vertinsime būsimą Lietuvos politiką. Lygiai taip pat buvo pasakyta, kad Lietuva nesitiki tylaus prezidento“, - teigė G. Landsbergis.
„Buvo sudėti pagrindiniai akcentai ir atliepta tai, kas mūsų laukia toliau“, - pridūrė TS-LKD pirmininkas.

Pasak jo, nors metiniame pranešime netrūko jau pasikartojančios kritikos valdantiesiems, jis vertina tai teigiamai, nes, G. Landsbergio teigimu, Lietuvos politikams reikia daugiau pagarbos žmogui.

„Mažiau draudimų, mažiau priespaudos, mažiau reikalavimų (...), daugiau susikalbėjimo. Manau, kad tai gražūs simboliai, visi išgirdome tai, ką galime sau pritaikyti“, - sakė G. Landsbergis. Pasak jo, metiniame prezidentės pranešime jis įžvelgia daugiau palinkėjimų politikams nei kritikos.

Pasak konservatorių lyderio, jam nepritrūko prezidentės metinio pranešimo metu išsakyto kritiško požiūrio į jos pačios atliktus diskutuotinus sprendimus. Metiniame prezidentės pranešime, teigė G. Landsbergis, ir buvo tikimasi požiūrio į ateitį, nes dabar tai politinėje erdvėje yra aktualiausia.

„Pagrindinis dalykas, apie ką mes visi galvojam, tai apie ateitį. Ateina naujas prezidentas, prasideda nauja epocha (...) ir labai įdomu, kaip ji (D. Grybauskaitė. - ELTA) ją mato, ko ji tikisi, kokie yra jos lūkesčiai. Ir mes visi lygiai taip pat esam kupini įsivaizdavimo, lūkesčių ir minčių apie tai, kas mūsų laukia, ir būtent tai yra dabar svarbiausia“, - sakė G. Landsbergis.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį Seime skaitė savo paskutinį – dešimtąjį - metinį pranešimą. Tai yra prezidento prievolė, nustatyta Konstitucijoje.