„Toksai kliedesių rinkinėlis turbūt. Kitaip niekaip nepavyktų pavadinti. Man atrodo, kad žmonės anksčiau yra pasitraukę iš pozicijų dėl smulkesnių dalykų. Tai aš manau, kad tas sprendimas turėjo būti priimtas nelaukiant nei prezidentės, nei premjero. Ministras turėjo pasitraukti iš posto ir užbaigti visą istoriją“, – LRT RADIJUI sako G. Landsbergis.

Saulius Skvernelis penktadienį žurnalistų paklaustas, kaip vertina prezidentės poziciją, kad ir pačiam premjerui susidariusi situacija tampa problema, atsakė, kad D. Grybauskaitė įvykdė konservatorių vadovo G. Landsbergio reikalavimą.

„Prezidentė, kaip nebūtų gaila, įvykdė konservatorių pirmininko išreikštą reikalavimą išvakarėse, kad labai griežtai pasisakytų ministro atžvilgiu, tą ji ir padarė“, – sakė premjeras.

Į klausimą, ar premjeras mano, kad „prezidentė dirba konservatoriams“, premjeras atsakė: „Aš nemanau. Tiesiog išgirdau išvakarėse G. Landsbergio pareiškimą pakankamai griežtą pareikalautą iš prezidentės, o ant rytojaus paskaičiau prezidentės pranešimą, būdamas Kijeve“.

Pasak S. Skvernelio, prezidentės raginimo trauktis iš pareigų sulaukusiam žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui toliau dirbti būtų sunku, bet įmanoma.

B. Markauskas raginimų trauktis sulaukė portalui 15min.lt paskelbus, kad jo šeima dirbo ne tik savo, bet ir svetimą žemę, ir už tai gaudavo ES išmokas. Pats ministras tai pavadino netyčine klaida.