DELFI primena, kad stambaus masto korupciniais nusikaltimais įtariamos dvi partijos – „Darbo partija“ ir „Liberalų sąjūdis“.

Kiek anksčiau prokurorams įtarimų sukėlė „MG Baltic“ 15 tūkst. eurų parama G. Steponavičiaus paramos fondui ir „Laisvės studijų centrui“. Anot pareigūnų, susitaręs dėl paramos šioms organizacijoms, G. Steponavičius balsavo dėl koncernui naudingų teisės aktų priėmimo.

Tiesa, jo pavardė penktadienį pasirodžiusiuose įtarimuose neminima.

„Gūžčioju pečiais ir galvoju, ką visa tai reiškia“, – laidoje „R.I.TA“ sakė G. Steponavičius.

Anot jo, šiuo metu tiesiog žūtbūt ieškoma įrodymų, siekiant į visą istoriją įvelti juridinį asmenį, bet neva nematyti aiškių faktų, kurie tai galėtų patvirtinti.

„Man yra aišku, kad atskiri žmonės, du minimi asmenys, susiję su galima korupcijos byla, neveikė partijos įgalioti ir abejonių dėl tiesioginių sąsajų buvimo man tikrai kilo labai didelių“, – dėstė jis.

Politikas taip pat patikino įžvelgiantis, kad norima atrasti sąsajų, kad už lėšų skyrimą vienam ar kitam su partija susijusiam asmeniui, stovi partija.

„Tačiau veiksmai, kuriuos už tai turėjo padaryti partija, jų, mano supratimu, nebuvo“ , – kalbėjo G. Steponavičius.

Tiesa, kol kas nuo platesnių komentarų, kas laukia partijos, jis tikino norintis susilaikyti ir priminė nebesantis jos narys.

„Linkiu partijai atsitiesti ir šiuo sunkumus įveikti“, – pokalbį baigė jis.