„Aš manau, kad šita politika yra aklavietėje. Jeigu (Krymas. - ELTA) net ir pačiai Rusijai - prestižo klausimas sukėlė patriotizmo bangą, tai, kaip aš matau šiek tiek laisvesnę Rusijos žiniasklaidą, visų pirma, internete, tai šito karo nelabai net ir patys rusai supranta. Dėl ko gi slepiami žuvę kariai? Kadangi bijomasi, nepaisant visos patriotizmo bangos ir reitingų, visuomenės reakcijos į tai“, - sakė G. Kirkilas trečiadienį „Žinių radijui“.

Gediminas Kirkilas
Parlamentaro vertinimu, tolimesni kariniai veiksmai tik didintų įtampą ir nuostolius Rusijai.

„Man atrodo, kad pikas jau seniai pasiektas ir didesnių laimėjimų, panašių į Krymą, tikrai nebus Ukrainoje, tik bus didesnė įtampa, sankcijos ir pasekmės Rusijai, kurios ir dabar (...) turi poveikį“, - sakė G. Kirkilas.

Vertindamas esamą situaciją parlamentaras konstatavo, kad šiuo metu karas Ukrainoje nesibaigė.

„Iki šiol yra žinių, kad vienur ar kitur vyksta konfliktai, galų gale, vakar žuvo Ukrainos kariai, vadinasi, jis tęsiasi. Bet manau, kad gana optimistinės yra pono Šteinmajerio (Vokietijos užsienio reikalų ministro. - ELTA) žinios, jog Rusija įsipareigojo išvesti visus karius iš Ukrainos teritorijos. Jeigu tai yra tiesa, o aš manau, kad Vokietija rimtai kalbasi su Rusija, tai yra tam tikras žingsnis į priekį", - sakė G. Kirkilas.

Kita vertus, jis prisiminė pokalbį su Lietuvoje viešėjusiu Ukrainos parlamento pirmininku Oleksandru Turčynovu, kuris sakė, kad „dar yra ugnis iš Rusijos teritorijos“.

„Dažnai ukrainiečiai atsiima savo teritorijas, bet po to jas tiesiog apšaudo iš 40-50 kilometrų atstumo įvairiomis raketomis ir pan.“, - teigė G. Kirkilas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)