Prokurorų dėmesį P.Gražulis patraukė pernai gruodį, kai buvo svarstomas Darbo partijos narių Viktoro Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės neliečiamybės klausimas. Tada, kalbėdamas iš Seimo tribūnos, "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos seniūnas tvirtino, kad prieš maždaug dešimtmetį tuometė Lietuvos krikščionių demokratų partija turėjo juodąją buhalteriją - jis kaip partijos atstovas nelegaliai iš Vokietijos atveždavo pinigų, kurie nebūdavo deklaruojami.

"Aš prisipažinsiu, būdamas Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininku, kai dar Vokietijos kancleris buvo Helmutas Kohlis, vežėme markių į Lietuvą partijai, vežėme ir iš Vokietijos, vežėme ir iš krikščionių demokratų Švedijoje. Ir neįtraukėme į apskaitą tų pinigų. Aš asmeniškai atvirai ir drąsiai tai sakau. Ar galiu teisti kitus, kai tai mūsų partijoj vyko? Gal mes buvome gudresni už VUspaskichą? Kaltė ta, kad jis vedė buhalteriją, o mes nevedėme: pasidalijome pinigus ir nėra jokių popieriukų. Štai koks skirtumas", - tąkart dėstė P. Gražulis.

Išsiaiškinti, ar parlamentaro žodžiai atitinka tikrovę, prokurorai pavedė FNTT. Sausio pradžioje FNTT pareigūnai apklausė P. Gražulį, šis savo žodžių neišsižadėjo ir dar kartą patvirtino, kad partijoje būta nelegalių pinigų. Pasak dienraščio, priežasčių, kodėl tyrimas nutrauktas, FNTT nepatikslino, nes tarnybos atstovė spaudai šiuo metu komandiruotėje.

P.Gražulio prisipažinimas sulaukė neigiamos kai kurių buvusių bendražygių reakcijos. Esą jokios juodosios apskaitos krikščionys demokratai nevykdė, o parlamentaras tokiomis kalbomis arba kerštauja buvusiai partijai, arba tiesiog pasikarščiavo.

Pastebėta, kad "tvarkiečio" teiginiuose yra netikslumų - Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininku P.Gražulis buvo 2001-2004 metais, o H.Kholis kanclerio pareigas nustojo eiti 1998-aisiais. Lietuvos krikščionių demokratų partijos neliko 2008 metais, kai ji susijungė su Tėvynės sąjunga.