Tokią komisijos išvadą palaikė 5 parlamentarai, 3 teigė, kad R. Žemaitaitis nesilaikė kodekso normų.

Kaip skelbta anksčiau, Vilniuje liepos 11–12 dienomis vykstant NATO viršūnių susitikimui, R. Žemaitaitis savo „Facebook“ paskyroje dalijosi įrašais, kuriuose žemino J. Bideną, iškraipė jo pavardę ir vadino „bidonu“.

„Parodykite vienybę NATO ponios su savo mėlynomis suknėmis ir tuos undarokus parduokite aukcionuose, o gautus pinigus paaukokite mamos vargstančioms kare“, – viename įrašų rašė R. Žemaitaitis.

„J. Bidenas naujas Lietuvos – vatinis, kremlinis, komikas ir maršistas! Taip ir nesupratau kodėl mūsų Vilniaus elitas su komikais neprišoko prie limuzino ir neprisuko Ukrainos vėliavos?“, – kitame įraše, kritikuodamas JAV prezidentą rašė politikas.

ELTA primena, kad antradienį Seimas apsisprendė antisemitizmu kaltinamo Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio apkaltos klausimą perduoti Konstituciniam Teismui (KT). Parlamentarai prašo teismo išvados, ar R. Žemaitaičio veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais. Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.