E. Masiulis sako, jog Liberalų sąjūdis nesiruošia būti „matematiniu priedu“ prie jokios koalicijos ir teigė sunkiai įsivaizduojąs kokius nors koalicinius darinius be konservatorių.

„Aš noriu pasakyti, kad mums svarbiausias dalykas yra priešrinkiminiai pažadai ir tai, kokias vertybes mes deklaravome. Mes esame pasiruošę kalbėtis su įvairiomis politinėmis jėgomis, išskyrus visiškai populistines politines jėgas kaip „Drąsos kelias“ ar „Tvarka ir teisingumas“. Na, bet manau, kad tas kalbėjimas turi būti konkretus ir aiškus – jeigu yra nusiteikimas remti Liberalų sąjūdžio keliamas idėjas, mes pasiruošę kalbėti. Šiaip matematiniu priedu mes tikrai nesiruošiam būti“, - teigė E. Masiulis.

Paklaustas, ar sutiktų dirbti Darbo partijos, socialdemokratų ir „tvarkiečių“ koalicijoje, E. Masiulis svarstė sunkiai įsivaizduojantis buvimą koalicijoje, kurioje dirba „Tvarka ir teisingumas“ ar „Drąsos kelias“.

„Aš turėjau vakar pakankamai vėlyvą V. Uspaskicho skambutį, bet daugiau kol kas kažkokių detalesnių aptarimų nebuvo“, - sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Paklaustas, ar V. Uspaskichas kvietė Liberalų sąjūdį į koaliciją, politikas teigė, kad telefonais koalicijos neformuojamos.

„Na, telefonais niekas į koaliciją nekviečia, tiesiog tai buvo skambutis, pasveikinimas su rinkimų rezultatais ir sutarimas, kad netolimoje ateityje galima būtų susėsti ir aptarti situaciją“, - teigė E. Masiulis.

Politiko tvirtinimu, liberalai ir konservatoriai kol kas laikysis išvien ir sunkiai įsivaizduoja dalyvavimą kokioje koalicijoje be konservatorių.

„Mes vakar turėjome pokalbį su premjeru Andriumi Kubiliumi ir sutarėme, kad formuojame tam tikrą derybinį bloką – Liberalų sąjūdis bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – pasiruošę imtis atsakomybės, ir šiuo atveju derybose ar kažkokiuose bendravimuose politinėmis jėgomis mes laikysimės išvien“, - sakė liberalų lyderis.

„Bet kokiu atveju mes sunkiai įsivaizduojame savo buvimą opoziciniuose ar kairiuosiuose dariniuose, nedalyvaujant Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams“, - pridūrė E. Masiulis.

Jo teigimu, šiuo metu Liberalų sąjūdis mes jėgas, kad iškovotų 6 vienmandates apygardas, o kai kuriose apygardose rems kitus liberalius politikus, pavyzdžiui, buvusį Klaipėdos merą, liberalcentristą Rimantą Taraškevičių, išėjusį į antrą turą Danės rinkimų apygardoje prieš konservatorių Naglį Puteikį.

Preliminariais duomenimis, Liberalų sąjūdis rinkimuose iškovojo daugiau nei 8 proc. balsų ir pretenduoja į 7 Seimo nario vietas.