R. Vilpišauskas teigė, jog ar rinkimus Slovakijoje laimėjusios partijos pažadai bus įgyvendinti, priklausys nuo to, kokia valdančioji koalicija bus suformuota.

„Dabar mes dar to nežinome. Žinoma, vyrauja prognozės, kad šią koaliciją suformuos ši partija, kartu su trečia pagal dydį būsimame parlamente „Hlas–SD“, kuri anksčiau ir buvo atskilusi nuo partijos „Smer–SD“.

Veikiausiai, taip pat (prie koalicijos prisidės, aut. p.) ir nacionalistų partija, kuri turės 10 vietų būsimame parlamente. Tokia koalicija turėtų daugiau nei pusę visų parlamento narių.

Koalicijos svarbus veiksnys yra vienas, jis paprastai nugludina aštresnius politikos kampus. Jau girdėti pareiškimų iš „Hlas–SD“ partijos vadovo Peterio Pellegrini, kad „Smer–SD“ vadovas Roberto Fico turės daryti kompromisus“, – pabrėžė R. Vilpišauskas.

Pasak jo, svarbu ir tai, ar politinės kampanijos metu išsakyti teiginiai, siekiant patraukti rinkėjų dėmesį, gauti didesnį jų palaikymą, praktiškai bus įgyvendinama. Ženklus, kad Slovakijos dar nereikia statyti šalia Vengrijos, R. Vilpišauskas sakė pastebintis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)