Pirmiausia jis pabrėžė, jog šie D. Trumpo žodžiai, kurie sulaukė itin daug dėmesio, buvo pasakyti rinkiminiame renginyje, tad tai galima suprasti kaip būtent rinkimams skirtą žinutę.

Šie buvusio JAV vadovo, siekiančio vėl vadovauti šaliai, žodžiai renginyje susirinkusių jo rėmėjų buvo sutikti itin palankiai.

Visgi, pasak L. Kojalos, ši išsakyta žinutė savaime yra politinis veiksmas, ir yra reikšmingas, net jei tai tik žodžiai, o ne planai.

„Mes negalime paneigti, jog pats faktas, kad toks teiginys yra išsakomas, savaime yra politinis veiksmas. Tai nėra tik žodžiai, tai yra ir nuomonės formavimas. Daugybei amerikiečių yra siunčiama žinia, kad NATO aljansas yra nenaudingas JAV, išnaudoja amerikiečių mokamus mokesčius, o Europos šalys neskiria lėšų gynybai.

Tame pačiame pasisakyme D. Trumpas teigia, kad Europos šalys Ukrainai skyrė 10 kartų mažiau nei JAV, nors šie faktai yra neteisingi. Europos Sąjungos (ES) ir Europos šalių paramos mastai yra šiek tiek didesni nei JAV. O ir šiaip tai nėra lenktynės.

Tad tas tezių formulavimas yra savaime reikšmingas ir turi įtaką, net jei yra daromas tik kampanijos kontekste“, – įžvalgomis laidoje „Delfi diena“ dalijosi RESC direktorius, politologas L. Kojala.

Tokios D. Trumpo kalbos apie NATO stebinti neturėtų, kalbėjo L. Kojala. Žvelgdamas į dabartinio JAV vadovo Joe Bideno vykdomą politiką, D. Trumpas ieško aiškios priešpriešos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)