L. Bielinio nuomone, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje vyksta intensyvi diskusija dėl kandidatų į Prezidento postą.

„Kandidatų yra keletas, žinoma, yra sąrašėliai, bet šiuo metu ta atranka dar yra vykstanti. Ir manyčiau, kad artimiausiu laiku jie tarpusavyje susitars“, – LNK Vidurdienio žinioms sakė Lauras Bielinis.

Anot jo, teoriškai įmanoma, kad Ingrida Šimonytė vėl pamėgins siekti prezidento posto: „Viskas įmanoma šiame pasaulyje. Ir iš tikrųjų ji, kaip veikianti politikė, premjerė, demonstruoja gana didelį aktyvumą, poziciją, taip, ne visi su ja sutinka, taip, yra daug diskusijų jos atžvilgiu, politinių prieštaravimų, galbūt net ginčų pačioje konservatorių partijoje, bet ji yra pakankamai žinoma ir jos įvaizdžio kurti iš naujo jau nereiks“.

Todėl L. Bieliniui atrodo, kad ji gali pretenduoti.

Premjero postas nepadėtų


Paklaustas, ar iš pareigas einančio premjero posto galima laimėti Prezidento rinkimus, LNK Vidurdienio žinių pašnekovas pripažino, kad tai būtų sunku.

Nes premjero postas ypatingas tuo, jog visas problemas, kurios iškyla visuomenėje, net buitines, žmonės primeta Vyriausybei ir už ją atsakingam premjerui.

„I. Šimonytė sutelks savyje visus priekaištus, kuriuos visuomenė turi. Todėl dalis visuomenės iš tikrųjų I. Šimonytėje mato savo problemų šaltinį. Nors tai yra klaida, tai – ne tiesa. Bet vis dėlto mes matome, kad taip galvoja labai daug žmonių“, – pabrėžė jis.

Vertindamas, ar konservatorių kandidate galėtų tapti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, L. Bielinis teigė manantis, kad TS-LKD gretose sprendimo dėl to vis dar nėra.

„Tai, kad apie ją kalbama vis daugiau, akivaizdu, kad viduje tam tikra grupuotė bando ją iškelti į kandidates. Bet ar pasiseks – nežinau, kiti numanomi kandidatai irgi yra pakankamai stiprūs“, – sakė jis.

L. Bielinis atkreipė dėmesį, kad nugalėti G. Nausėdą būtų sunku – dabar jis lenkia visus galimus kandidatus.

„Per šitą trumpą laiką pavyti jį būtų labai sunku, nebent įvyktų kažkokia esminė klaida, kurią padarytų prezidentas. O jis tokių klaidų nepadarys, nes jau patyręs, todėl esu tikras, kad koks bebūtų kandidatas iš konservatorių pusės, jo pagrindinis uždavinys bus ne laimėti rinkimus, o išeksponuoti save taip, kad sekančiuose rinkimuose būtų galima pasiekti gerą rezultatą ir galbūt laimėti“, – kalbėjo politologas.

Kelią užkirs lemtinga klaida

LNK Vidurdienio žinių pašnekovo teigimu, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, kaip asmenybė, atrodo gana simpatiškai, visuomenė į jį žiūri palankiai.

„Bet savo politinėje pozicijoje jis keletą kartų reiškėsi pakankamai neapgalvotai ir tai sukėlė tam tikrą sujudimą tiek politikų gretose, tiek konservatorių partijoje. Manau, kad partijoje jis turi gana stiprią opoziciją. Taip kad čia jam bus sunku įsiterpti į kandidatų gretas“, – sakė jis.

TS-LKD A. Anušauskui, politologo įsitikinimu, bus tikrai sudėtinga veikti, o po klaidų, kurias jis padarė paviešindamas faktus apie tankų pirkimą, kurių neturėjo viešinti, jis neturi šansų.

Jo įsitikinimu, prieš G. Nausėdą kol kas šansų neturi niekas, taip pat ir konservatorių atstovai. Laidos pašnekovo teigimu, nori konservatoriai to ar ne, visuomenė nuo jų nusigręžia, o kituose Seimo rinkimuose dominuos centro kairė.

„Todėl konservatoriai turi tenkintis tuo, ką turi, ir strategiškai galvoti ne apie šiuos rinkimus, o sekančius“, – teigė jis.

Visą LNK Vidurdienio žinių pokalbį su L. Bieliniu žiūrėkite čia: