„Ją buvo galima skaityti kaip ataskaitą už šios Europos Komisijos atliktus darbus. Gana daug dėmesio buvo skirta ne tik geopolitinei situacijai – tam, kas vyksta Ukrainoje, ir kaip ES, Europos Komisija reagavo į Rusijos agresiją, kaip padeda Ukrainai, bet ir kitas ES gyventojams aktualias temas: tiek infliaciją, tiek darbo jėgos trūkumą, dažnai naudojant lakias frazes“, – trečiadienį laidoje Delfi diena sakė politologas.

Taip, jo vertinimu, bandoma pasiekti platesnę auditoriją nei Europos Parlamento nariai, kurie tiesiogiai klausėsi pranešimo. 

Taip pat, anot jo, buvo kalbėta ir apie dalykus, svarbius atskiroms partijoms ar politinėms jėgoms Europoje, pramonei, ūkininkams. 

„Buvo kalbėta apie socialinį dialogą, kas turėtų patikti kairiesiems, socialistų grupei. Tad, matant tokią akcentų dėlionę, ir tam tikrą atsargumą, vengiant aštresnių kampų ar siūlymų, kurie galėtų sukelti tam tikras diskusijas, yra pagrindo teigti, kad tai gali būti traktuojama ir kaip rinkiminė kalba arba bent jau žingsnis dėl kandidatavimo“, – svarstė R. Vilpišauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją