Pasak 15min.lt žurnalisto Skirmanto Malinausko, J. Milius užėmė pasyvią poziciją: atsisako pasitraukti iš pareigų ir siekia išeiti atostogų, kurios tęstųsi iki kitos vyriausybės formavimo, kai dėmesys nukryps nuo jo į kitus dalykus.

„Klausimas nėra toks paprastas, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Teko pasigilinti šiek tiek į šią situaciją ir bent jau mano šaltiniai sako, kad ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius norėtų, kad ponas J. Milius pasitrauktų iš šių pareigų. Problema yra viena, tai gali atsitikti trimis atvejais, jeigu mes žiūrėtume į įstatymus, tai yra, arba jeigu ponas J. Milius pats atsistatydintų. Tai yra turbūt lengviausias kelias, bet ponas J. Milius yra ne kartą pareiškęs, kad to nedarys. Antras kelias yra, jeigu vyriausybė nepritaria ataskaitai, kuri jau yra patvirtinta, kalbant apie institucijos vadovą. Ir trečias kelias yra tas, kurio darbas yra griebiamasi kaip šiaudo, tai yra už šiurkštų tarnybinių pareigų pažeidimą. Ir šiuo atveju yra gana sudėtinga komplikuota situacija, nes patys prokurorai galėtų per teismą inicijuoti pono J. Miliaus nušalinimą nuo pareigų, jie to nedaro, na, o premjerui, iš tiesų, reikia rasti priežastį, labai aiškią teisinę priežastį, kuri reikštų šių pareigų pažeidimą. Aišku, kreipiamasi ir į prokurorus, ir į STT ir turbūt ieškoma štai to šiaudo, už kurio būtų galima užsikabinti“, – svarsto S. Malinauskas.

Tuo tarpu DELFI apžvalgininkė Eglė Samoškaitė įsitikinusi, kad šiame tyrime „esminis dalykas yra verslo ir Seimo nario santykiai“.

Visas pokalbis su E. Samoškaite ir S. Malinausku – „Aktualiame interviu“.