Už prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamos E.Baltutytės kandidatūrą balsavo 59 Seimo nariai, prieš ir susilaikiusių buvo 57 parlamentarai, iš jų 44 balsavo prieš, o 13 susilaikė..

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas V.Greičius į KT paskirtas už balsavus 67 Seimo nariams, prieš buvo 32, susilaikė 16 parlamentarų.

Už buvusios Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjos D.Jočienės kandidatūros paskyrimą balsavo 83 Seimo nariai, prieš buvo 27, susilaikė 6 parlamentarai.

V.Greičių devyneriems metams Konstitucinio Teismo teisėju skirti pasiūlė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, D.Jočienę - Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius.

Naujai paskirti KT teisėjai pareigas pradės eiti po priesaikos Seime.

E.Baltutytė šiuo metu yra Lietuvos atstovė EŽTT. Per savo karjerą E. Baltutytė yra dirbusi Seimo kontroliere, Lietuvos žmogaus teisių centre, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje. Teisininkė taip pat turi 14 metų pedagoginio darbo stažą – Mykolo Romerio universitete dėstė tarptautinės žmogaus teisių apsaugos, Europos žmogaus teisių konvencijos ir Europos socialinės chartijos įgyvendinimo disciplinas.

V.Greičius nuo 1990 metų eina LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigas, 1998–2009 metais buvo LAT pirmininku, rašoma Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.

D.Jočienė Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėjos pareigas ėjo 2004-2013 metais. Yra dirbusi eksperte Europos teisės departamente, 2003–2004 metais buvo Vyriausybės atstovė Europos Žmogaus Teisių Teisme ir Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitete.

Kovą baigiasi trijų 2005 metais paskirtų teisėjų kadencija: pirmininko Romualdo Kęstučio Urbaičio, teisėjų Tomos Birmontienės ir Ramutės Ruškytės.