Šeštadienio vakarą Seimo narys savo feisbuko paskyroje paskelbė paaiškinimą. Pasak J. Džiugelio, jis nėra ir niekada nebuvo namo savininkas Lindiniškėse, bet dabar ten vis dar gyvena jo mama.

„Antra. Nuo 2016 metų negyvenu name Lindiniškėse. Faktiškai gyvenu Žvėryne, ten esančiame būste dabar vyksta remontas, todėl pastarąsias tris savaites nakvoju pas mamą.

Trečia. Mano mama neigia sąmoningai ir nelegaliai kažką dariusi. Preciziškai tiksliai moka už visus patarnavimus.

Ketvirta. Kaime esanti vandentiekio trasa yra vandens tiekėjo – UAB „Nemenčinės komunalininkas” – nuosavybė. Tačiau KK2 siužete rodomi vamzdžiai – ne iš mamos sklypo, atsitiktiniai vaizdai rodomi kaip įrodymas. Jei staiga UAB „Nemenčinės komunalininkas” atrado, kad neapskaitomai tiekė gyventojams vandenį – tai yra jos problema. Atvirai kalbant, kol kas visų šios istorijos (techninių) aplinkybių aš pats iki galo nesuprantu, bet aktyviai aiškinuosi”, – rašė J. Džiugelis.

Seimo narys taip pat priduria, kad UAB „Nemenčinės komunalininkas” galimus vandens eikvotojus gaudė keistai.

Justas Džiugelis

„Pirma dieną atvažiavo ir aplink pakrūmėje esančią seną vandens kolonėlę pasitrynė. Antra dieną atvažiavo ir mamai įteikė nepasirašytą kažkokį aktą. Trečią dieną jau įteikė pasirašytą aktą. Šiuo metu tą aktą, kaip ir kitas faktines aplinkybes, nagrinėja teisininkai. Namas pastatytas dar iki nepriklausomybės vandentiekis įvestas taip pat, taigi visai įmanoma, kad nebuvo sudėti visur skaitliukai ir pan. Jei paaiškės, kad tai įvyko dėl mamos kaltės – bauda bus sumokėta ir visa kita sutvarkyta. Bet dar reikia išsiaiškinti”, – rašė Seimo narys.

Feisbuke paskelbtame tekste J. Džiugelis paaiškina, kas šiuo metu jau yra aišku.

„Kaip pati KK2 sako, istorija prasidėjo nuo mamos kaimyno skundo. Kas tas kaimynas aš žinau, ir už ką jis keršija taip pat. Kadangi ta priežastis yra viena vertus buitinė/asmeninė, kita vertus susijusi su viešu interesu, todėl tą istoriją netolimoje ateityje paviešinsiu.

Antra. Seimo rinkimuose aš dalyvavau Nemenčinės apygardoje, tąkart „pagadindamas nemažai kraujo“ Vilniaus rajoną valdančiai Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos chebrai. Rinkimų metu jie paleido labai panašaus (nulinio) pagrįstumo istoriją apie „Džiugelio kelelį“. Todėl naują istoriją „Džiugelio vandens kolonėlė“ vertinu kaip naujos rinkiminės kampanijos pradžią.

Aukščiau minimas skundikas sukurpė istoriją, su kuria nuėjo pas LLRA aktyvą, anie pasikvietė švogerius iš Vilniaus rajono savivaldybės įmonės UAB „Nemenčinės komunalininkas”, pasikinkė KK2 (įdomu, kaip sugebėjo juos motyvuoti sukurti melagingą istoriją) ir pirmyn.

Trečia. Kad UAB „Nemenčinės komunalininkas” yra sąmoningas akcijos dalyvis – nėra abejonės, nes aplink kolonėlę šoko keistą šokį, su viliotinio elementais – kažkurio vizito metu mamai merkė akį ir sakė „jūs užsukite pas mus, gal susitarsime“. Mano supratimu, viskas turėjo vykti gerokai kitaip, jei iš tiesų komunalininkas turi įtarimų dėl vandens apskaitos privačiame ūkyje. Taigi aiškinsimės ne tik dėl tos nelemtos kolonėlės, bet ir UAB „Nemenčinės komunalininko“ veiksmų pagrįstumo ir teisėtumo.

Ketvirta. Dėl KK2. Yra toks budinti patarimas – nesiginčyk su žiniasklaida. Ir čia juk KK2, taigi toks jų žanras.. Koks žanras – šmeižti žmones, daryti užsakomuosius siužetus? Kad jie sąmoningas akcijos dalyvis – nėra jokių abejonių. Paraleliai „Nemenčinės komunalininko“ šokiui aplink kolonėlę, KK2 komanda (tikrai nevadinsiu toks chebros žurnalistais) šoko aplink mane Seime bandydami „pagauti už žodžio“. Žodžiu – skundas Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai laukia savo eilės”, – rašė Seimo narys.

J. Džiugelis pridūrė, kad visą situaciją vertina kaip koordinuotą ataką prieš jį, kaip Seimo narį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)