„Kadangi koronaviruso omikron atmaina dominuoja kol kas tik Vilniaus, Klaipėdos, Kauno regionuose, apskrityse ir aplink. Dar kitur ne, tai vadinasi, dar galime tikėtis dar ir didesnių atvejų skaičių. Tačiau šiandien ligoninėse situacija nėra peržengusi kažkokių kritinių ribų. Reanimacijose (situacija, aut. p.) yra pakankamai stabili“, – kalbėjo ministras.

A. Dulkys, komentuodamas dabartinę epidemiologinę situaciją užsiminė ir apie specialistų sergamumo rodiklius. Jei jie augtų, ruošiami įvairūs scenarijai ir naujos tvarkos.

„Dabar svarbiausias dėmesys yra nukreiptas, kokia yra situacija su specialistais. Tai dabar gydymo įstaigose maždaug 2–3 procentai medikų serga, bet tai dar mums nėra didžiulė problema, tai suvaldoma situacija. Ruošiame scenarijus ir pagalbą, ką reikėtų daryti, jeigu toliau augtų sergamumas, jeigu augtų besitestuojančių skaičius, asmenų, kuriems reikia izoliuotis skaičius.

Ypač, turiu mintyje, kitas kritines tarnybas – ar tai būtų komunalinės tarnybos, viešasis sektorius, kurios žmonėms yra svarbios funkcijos. Ruošiame scenarijus, kaip reikėtų keisti izoliavimo, testavimo tvarkas, kažkuo panašias į medikų, mokytojų srityje, ką jau esame padarę“, – tikino A. Dulkys.

Delfi primena, jog praėjusią parą Lietuvoje buvo nustatyti 6234 nauji koronaviruso atvejai. Tokio didelio naujų užsikrėtimų skaičiaus nebuvo fiksuota nuo pat pandemijos pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)