Lietuvoje veikiančiam prorusiškam anastasininkų judėjimui priklausantis A. Švanys su 9 mėnesių tesulaukusia dukrele slapta nuo vaiko motinos į Rusiją pabėgo šių metų rugpjūčio 28 dieną.

Netrukus paaiškėjo, kad jis turi ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos pilietybę, o pats pabėgimas, panašu, buvo iš anksto gerai suplanuotas. Dar gyvendamas Lietuvoje vyras atvirai skelbė radikalas idėjas, piktinosi, jog visuomenė orientuojama į Vakarus, kvietė atsigręžti į „dvasingąją Rusiją“, gana glaudžiai bendravo su prorusiškais Lietuvos veikėjais.

Mūsų šalies institucijoms galiausiai pavyko pasiekti, kad į Lietuvą būtų sugrąžinta tėvo pagrobta mergaitė, kartu su motina ji sėkmingai pasiekė Lietuvą. Dėl vaiko pagrobimo ir neteisėto valstybės sienos kirtimo pradėjus ikiteisminį tyrimą, A. Švaniui už akių skirtas suėmimas, tačiau susidurta su rimtomis kliūtimis: savo piliečių neišduodanti Rusija atsisakė įtariamąjį perduoti Lietuvai.

Algirdas Švanys

Paaiškėjo, kad rusai patys teis A. Švanį, jam pareikšti kaltinimai neteisėtai kirtus Rusijos Federacijos sieną. Apie tai „Telegram“ kanale pranešė Kaliningrado srities apylinkės teismas.

Pranešime nurodoma, jog Rusijos Federacijos pilietis Š. 2023 metų rugpjūčio 28 dieną su nepilnamete dukra pripučiama valtimi neteisėtai kirto Rusijos sieną.

Teismo pranešime patikslinama, kad su savimi A.Švanys buvo pasiėmęs maisto produktų, šiltų rūbų bei dokumentų, o jo kelionės tikslu buvo vaiko išvežimas. Išsilaipinęs krante A. Švanys su dukrele keliu patraukė link pasienio užkardos, kur jį pastebėjo ir sulaikė Rusijos pasieniečiai ir Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai.

Kaliningrado srities teismo pranešimas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)